8. 6. 2014 23:08 − 1547× − 0

Danube Delta Rally – komentář

Třetí díl rumunského mistrovství zavedl posádky na šotolinové cesty v okolí města Tulcea.

Třetí díl rumunského mistrovství zavedl posádky na šotolinové cesty v okolí města Tulcea. Úřadující mistr Francois Delecour se stejně jako na předešlé rally posadil do Subaru Impreza STi N14. Teoreticky to měla být proti konkurentům se speciály Super 2000 a R5 nevýhoda, ale v praxi se nic takového nepotvrdilo. Francouz začal nejrychlejšími časy a po druhé zkoušce měl na čele už pěkný náskok půl minuty. Rumunské piloty v té chvíli drtil i Maďar Gergely Szabó, jenž byl se svým Mitsubishi Lancer EVO IX R4 druhý. Do konce první etapy ale spadnul mimo pódium a druhý den hned ráno svůj vůz poškodil o strom tak usilovně, že musel odstoupit. O pódium se v úvodu rally rval rovněž lídr šampionátu Edwin Keleti za volantem Fordu Fiesta R5. Ve čtvrtém testu ale nechal kvůli defektu dlouhých dvanáct minut s soutěž dojel až za branami top ten.

Druhou polovinu páteční etapy ovládnul jezdec Peugeotu 207 Super 2000 Simone Tempestini, ale jeho spolujezdec Dorin Pulpea mu soutěž pokazil předčasným vjezdem do večerního servisu. S odstupem minuty a půl už se dalo těžko něco zásadního podnikat. Navíc se 1,6 sekundy za jeho záda posunul Marco Tempestini s Fiestou R5, kterou ale hned v sobotu ráno smolně zahrabal do bláta. Pro třetí místo si nakonec do cíle dojel Sebastian Barbu s Mitsubishi Lancer EVO X R4 a až za ním dvojice Fabií Super 2000 Dana Girtofana a Bogdana Marisky. Na čele se nic dramatického nedělo až do poslední sekce. U Imprezy vedoucího Delecoura se urvala poloosa a zablokoval diferenciál. Zkušený matador se ale nenechal nesnázemi odradit a špatně ovladatelný vůz silou vůle doslova dotáhnul do cíle. Nasazení se mu vyplatilo, vedení si o pouhé dvě sekundy udržel! Simone Tempestini pak mohl jedině napadnout svého spolujezdce, ostatně svého času to tak udělal právě Delecour.

Výsledky této soutěže rumunského mistrovství na těchto stránkách.

Stav rumunského šampionátu: 1. Delecour 55, 2. Girtofan 43,2, 3. Barbu 41, 4. Keleti 32, 5. Marisca 24,4, 6. S. Tempestini 23,6

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!