Češi se zabydlují na Slovensku – díl Lubeník

Na Slovensku je v plném proudu tamní mistrovská sezóna. Na posádky čeká o posledním červnovém víkendu třetí kolo šampionátu.

Na Slovensku je v plném proudu tamní mistrovská sezóna. Na soutěžní posádky čeká o posledním červnovém víkendu třetí kolo šampionátu – L Racing VI. Rally Lubeník. Historie tohoto mladého slovenského podniku se začala psát před šesti lety a mezi celkovými vítězi můžeme najít mladšího i staršího z rallyového rodu Bérešů, poslední tři roky dominuje v soutěži mezi NP Slovenský Krase a NP Muránska planina Polák Grzegorz Grzyb.

L Racing VI. Rally Lubeník odstartuje v pátek 27. června dvěma průjezdy okruhovou rychlostní zkouškou v Rožňavě. "RS L Racing nesie meno generálneho partnera podujatia a bude sa konať v Rožňave ako prológ k súťaži. Trať je koncipovaná takmer do centra okresného mesta a povedie aj jeho parkom. Počítame s veľkou diváckou kulisou. RS je veľmi technicky náročná, v minulosti sa už táto RS jazdila pri inej rally a takmer vždy tu bolo najrýchlejšie vozidlo skupiny N," říká o pátečním závodění ředitel soutěže Marek Podobník.

Druhý den bude na posádky čekat zbylých 70 měřených kilometrů rozdělených do 6 průjezdů dvěma rychlostními zkouškami. "RS Global Oil je pomenované po ďalšom reklamnom partnerovi. Je to RS, na ktorej sa bude jazdiť veľmi rýchlo a je potrebný dobrý rozpis, lebo je to hodne horizontov, za ktoré nie je vidieť. Na tejto RS sme umiestnili aj niekoľko spomaľovacích prvkov," komentuje druhou zkoušku Marek Podobník, sám dlouholetý spolujezdec a pokračuje popisem třetí RZ: "RS KL Racing – ďalši reklamný partner je umiestnený v názve RS. Je to najťažšia RS podujatia. Je do nej zapracovaná aj časť zvaná Peklo. V tomto roku ideme dole peklom, to znamená, že na posledných troch kilometroch RS je prevýšenie 200m na úzkej lesnej ceste s asfaltom horšej kvality. Podľa mňa tu sa bude lámať chlieb a rozhodovať o víťazoch," podotýká ředitel podniku slovenského šampionátu.

K dnešnímu dni je na třetí díl slovenského mistrovství přihlášeno 20 posádek, z čehož pět jich je z České republiky. Jednoznačně z nich vyčnívá Pavel Valoušek se spolujezdkyní Martinou Škardovou. Tým CMM Media Sport připravil pro otrokovického jezdce Škodu Fabii S2000. "S radosťou pozerám ako prichádzajú prihlášky. Veľmi som rád prihláške od Matiasa Kahleho, do našej štatistiky nám pribudne ďalšia krajina. Okrem Slovákov, Čechov, Poliakov, Maďarov, Taliana, Francúza, pribudne tohto roku aj Nemec," prozrazuje Marek Podobník další významné jméno v seznamu přihlášených na L Racing VI. Rally Lubeník. Uzávěrka přihlášek s redukovaným vkladem je již v sobotu 14. června 2014 – váháte-li nad Lubeníkem, s posláním přihlášky určitě neotálejte.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!