11. 6. 2014 21:04 − 2621× − 0

Porsche vítězně na portugalském asfaltu

Po dvou mezinárodních soutěžích, Vodafone Rally de Portugal a Sata Rally Acores se portugalský šampionát vrátil do „normálních“ kolejí.

Po dvou mezinárodních soutěžích, Vodafone Rally de Portugal a Sata Rally Acores se portugalský šampionát vrátil do „normálních“ kolejí, když byla na programu čistě národní Rali Vidreiro. Ta se odehrála na asfaltových tratích a tak tam letos podruhé provětral své Porsche José-Pedro Fontes. Minule to skončilo v jednom kurníku vedle trati, takže tentokrát bylo hodně co zlepšovat. O reparát usiloval v další domácí soutěži i Ricardo Moura, který na rodných Azorech dost neslavně debutoval s novým Fordem Fiesta R5. Kdo se naopak v centrálním Portugalsku nemusel za každou cenu hnát za zlepšením výkonu, byl jasný lídr mistrovství Pedro Meireles se Škodou Fabia Super 2000.

Nejrychleji do rally vstoupil Moura, ale v prvním testu byl rychlejší jen o 1,7 sekundy. Do toho druhého stejně jako spousta dalších jezdců zvolil zbytečně opatrné obutí na mokré tratě. Déšť ale nepřišel, trať zůstala suchá a tak Fontes s dobře obutým Porsche všem soupeřům výrazně odskočil. Poslední zkoušku první etapy znovu vyhrál Moura, ale jeho odstup činil stále 12,7 sekundy. Lídr šampionátu Meireles začal hodně opatrně a do druhého dne šel ze čtvrté příčky. Joao Barros za volantem Fordu Fiesta R5 ale svůj průběžný bronz dlouho neudržel, přišel o něj už v sobotu ráno. Nejnižší pódiový stupínek tak nakonec přeci jen získal vedoucí muž šampionátu se Škodou. Fontes i ve druhé etapě navázal na dobrý výkon z pátku a postupně navyšoval náskok. Moura sice ke konci rally zajel dva nejrychlejší časy, ale na vítězství Fontese a jeho Porsche, ve kterém kvůli změně pravidel vezl o 30 kilogramů více, to nic nezměnilo. Naposledy Fontes vyhrál před čtyřmi roky právě zde.

Výsledky této rally portugalského šampionátu si můžete prohlédnout na ewrc-results.com

Stav šampionátu: 1. Meireles 118,5, 2. Moura 60,5, 3. Lopes 51,5, 4. Teodósio 47, 5. Barros 41,5, 6. Salvi 38

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!