12. 6. 2014 21:25 − 4220× − 0

Na legendách tři originální rally speciály se znakem quattro

Psaly historii rally, Stig Blomqvist na Audi v roce 1984 vyhrál Mistrovství světa v soutěžích a stejnou sezonu vozy Audi .

Psaly historii rally, Stig Blomqvist na Audi v roce 1984 vyhrál Mistrovství světa v soutěžích a stejnou sezonu vozy Audi triumfovaly také v šampionátu značek. Walter Röhrl s okřídleným monstrem stanovil rekord na Pikes Peaku a dodnes patří Sport Quattro k ikonám třídy B.

Po aktivaci speciálního režimu ze sebe dokázaly vyždímat údajně až 1000 koní, jejich kompozitová konstrukce a vodou chlazené brzdy krotící temperament přeplňovaného řadového pětiválce udivovala veřejnost kdysi stejně jako dnes a rykot motoru ježil chlupy na těle prostě všem. Ikony rallye 80. let minulého století na akci LEGENDY nemůžou chybět a to rovnou v originálních provedeních trojnásobného počtu!

Díky dvěma německým majitelům se do Prahy tento víkend nedostanou pouhé repliky, kterých můžete v regionálních soutěžích vidět spousty, ale původní originální závodní speciály třídy B: krátké Audi S1 Quattro posádky Röhrl-Geisdörfer a delší Audi A2 Quattro (M. Stewart – T. Corey). Těmto dvěma ostrým závodním střelám bude dělat společnost homologační produkční červené kupé z limitované série, které bylo svého času dražší než Porsche 911 Turbo. Všechny tři unikáty mají originální a technické průkazy a vidět je pohromadě můžete jen na LEGENDÁCH.

Hosté: Stig Blomqvist, John Haugland, Tomáš Enge, Václav Pech, Martin Prokop, Pavel Valoušek…

Výběr vozů: Bugatti 35B, BMW M3 DTM, Alfa Romeo 155 DTM, Mini JCW S2000, kolekce PORSCHE a FERRARI, rudá svině a racek od Mercedesu nebo okřídlená Audi Sport Quattro třídy B

Motoristická slavnost Legendy v datech:

  • Termín a místo: 14. – 15. června 2014, park PN Bohnice, Praha
  • Pořadatel: CUBE production s.r.o. (dlouholetý organizátor sportovního festivalu JoyRide, konzultant pražského Majálesu atd.)
  • Doprovodný program: výstavy kreseb, fotografií, kino projekce tematických filmů, autogramiády a další
  • Vstupné: lístky lze koupit v předprodeji v síti Ticketpro
  • Základní vstupné: 350,- Kč/osoba/den, Rodinné vstupné: 550,- Kč/2 dospělí + 3 děti do 15 let/den, Studentské vstupné: 200,- Kč/den, Senioři od 65 let a ZTP: 200,- Kč/den, Děti od 3 do 15 let: 150,- Kč/den

    Komentářů celkem: 0
    Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

    Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
    Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!