13. 6. 2014 10:38 − 4592× − 1

Zemřel Petr Minařík

Ve věku 72 let zemřel dlouholetý novinář, publicista a sportovní komentátor Petr Minařík.

Ve věku 72 let zemřel dlouholetý spolupracovník auto motor a sportu, novinář, publicista a sportovní komentátor. Jako sportovní novinář a v Česku jeden z největších expertů na okruhové závody, vytrvalostní a americké série patřil mezi přední motoristické žurnalisty. Vynikal v rozhovorech, reportážích a článcích, v nichž hlavní roli hráli lidé a zajímavé příběhy.

Ztrácíme v něm inspirativního kolegu s mimořádným talentem a nezaměnitelným stylem, jeho blízcí pak výborného společníka, obětavého přítele a velkou osobnost. Petr Minařík žil život plnými doušky, stejně tak ale překonával své kolegy pílí a novinářskou houževnatostí. Jeho smysl pro novinářské řemeslo, ale také pro spravedlnost zůstane pro mnoho jeho následovníků trvalou inspirací. Odešel náhle a uprostřed práce, které věnoval celý svůj život.

Začínal v Mladém světě, svou vášeň k motorismu rozvinul v magazínu Motor. Většinu kariéry spojil v 90. letech jako zástupce šéfredaktora s časopisem Auto Tip. Posledních deset let byl vedle mnoha svých aktivit dvorním dodavatelem nejen sportovních článků pro auto motor a sport. Vůbec poslední text, který Petr Minařík napsal, najdete v tomto vydání na straně 114.

Považuji za čest, že Petr přispíval k pestrosti našeho časopisu, stejně tak si cením našeho vzácného vztahu, který pro mě hodně znamenal jak v profesní, tak i lidské rovině.

Komentářů celkem: 1
15. 6. 2014 22:311
0 0
Děkujeme za vše
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!