14. 6. 2014 07:59 − 1689× − 0

Slánský ovál již v neděli

Libor Břížďala zakládající člen a tahoun Historic Teamu Slaný vymyslel a uvedl v život seriál závodů na ploché dráze.

Libor Břížďala zakládající člen a tahoun Historic Teamu Slaný vymyslel a uvedl v život seriál závodů na ploché dráze pro závodní a sportovní automobily do roku výroby 1985. Další příležitost k závodění budou mít majitelé závodních a sportovních automobilů, které se zapsaly do historie motoristického sportu již v neděli 15. června.

Na slánském plochodrážním oválu se sejde skoro padesátka závodníků, aby se mezi sebou poměřili a bojovali o vítězství. Mezi startujícími jsou i známá jména.


Foto: Studio Áčko

Hned se startovním číslem 1 bude závodit reprezentant pořádajícího HTS J. Webinger, ve své době mistrovský jezdec rallye ve třídě Trabantů. Velmi úspěšný rallykrosař P. Fürst bude startovat na Audi Quattro. Legendárního Forda Escort MkI představí úspěšný závodník do vrchu v kategorii historických automobilů P. Maier, s BMW se představí úspěšný rallye-revivalový jezdec L. Hubálek. Vedle nich najdeme ve startovní listině mnoho jmen známých z akcí pro závodní youngtimery. Vedle mužů se na start postaví i odvážné ženy Z. Vosecká na Škodě, A. Zemanová s Toyotou, N. Reissová ve Wartburgu a L. Kučabová za volantem Lady.

Pestrá je i paleta značek, které se na oválu objeví. Samozřejmostí je účast nejrůznějších typů Škody, na startu se objeví vozy z produkce států bývalé RVHP Trabant, Wartburg, Lada a Moskvič a vozy západní provenience např. Audi, BMW, Ford, Saab, Toyota, VW.


Foto: Studio Áčko

Program závodu začíná již časně ráno, závodníci si budou muset v neděli časně přivstat, neboť trénink začíná již v půl sedmé. Prvního jezdce do první závodní jízdy vypustí startér v osm hodin. Každého závodníka čekají čtyři závodní jízdy, sestávající ze třech okruhů. Na oválu budou zbudovány retardéry. Každý kontakt automobilu s retardérem bude časově penalizován.

Pořadatelé z Historic Teamu Slaný a závodníci zvou fanoušky automobilové historie a příznivce automobilových závodů, aby se přišli podívat, čeká je zajímavá podívaná. Pro diváky budou vyhrazeny prostory na tribuně plochodrážního oválu.

Podrobnější informace na webu Historic Teamu Slaný: historicteamslany.webnode.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!