15. 6. 2014 17:36 − 1377× − 0

Důležitá místa hustopečské soutěže se změnami

Formát Agrotec Petronas Syntium rally Hustopeče 2014 vychází z osvědčeného formátu.

Formát Agrotec Petronas Syntium rally Hustopeče 2014 vychází z osvědčeného formátu. Tak lze jednoduše charakterizovat letošní trať jubilejního desátého ročníku, který se uskuteční ve dnech 20. – 21. června 2014.

Přesto soutěž Evropské trofeje (koef. 2) a čtvrtý podnik Mediasport Mezinárodního mistrovství ČR dozná několika změn. Ty se však v žádném případě nedotknou tradiční kompaktnosti závodu. Vždyť letošní ročník nabízí celkovou porci 289,10 km, měřených z toho bude 159,08 km. To je více než 55%.

Zásadní změnou je přesun servisního parkoviště z letiště v Popicích do areálu společnosti MOSS logistics s.r.o. na Bratislavské ulici v Hustopečích. V areálu spediční firmy se nachází rozsáhly areál, který v pohodě pojme servisní zázemí téměř devadesátky startujících. Fanoušky se do areálu dostanou buď hlavní bránou, v druhém případě „zadním vchodem“, kde bude umístěna vjezdová časová kontrola soutěžních posádek v průběhu závodu.

Mnohem důležitější roli bude během hustopečské soutěže plnit i prostor náměstí s jeho dominantou, kostelem sv. Václava a sv. Anežky České. Nejenže tam stejně jako v předchozích devíti ročnících soutěže bude umístěna startovní a cílová rampa, ale nově tam posádky zavítají i v době kontroly seskupení mezi jednotlivými sekcemi závodu. I proto je na náměstí připraven doprovodný program, včetně výstavy historických soutěžních vozů. Z kulturního programu musíme vyzvednout v pátek 20. června vystoupení dětí MŠ „U Rybiček“ (18.10 hodin) a taneční skupiny Move Around (19:10 hodin).

V sobotu 21. června od 14 hodin vystoupí na náměstí v Hustopečích populární zpěvačka a rovněž pilotka soutěžního vozu mitsubishi ve sprintrally Olga Lounová.

Více informací o přípravách AGROTEC Petronas Syntium rally Hustopeče 2014 najdete na zcela nové internetové stránce www.agrotecrally.cz nebo na facebookovém profilu Agrotec rally Hustopeče.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!