16. 6. 2014 07:59 − 1409× − 0

Vonka Racing veze z Orlických hor stříbro

Modřicko-jablonecká posádka se s náročnou tratí popasovala na výbornou a vybojovala druhé místo ve skupině A/5.

Zapomenout na technické problémy z Litoměřic a napravit reputaci co nejlepším výsledkem ve své třídě. S podobnými ambicemi odjížděl do Orlických hor Vonka Racing, na který před týdnem čekala Pewag Rally Orlické hory. Modřicko-jablonecká posádka Jan Vonka – Tomáš Pfajfr se s náročnou tratí popasovala na výbornou a v konkurenci především polských pilotů vybojovala druhé místo ve skupině A/5.

„Tentokrát musím říct, že itinerář nebyl tak úplně můj kamarád, ale díky tomu jsem společně s Jendou vymysleli nouzový plán pro případ, že bychom byli nuceni vylepšovat náš čas. Našli jsem ideální zkratku, která však nebyla potřeba,“ popsal navigátor Tomáš Pfajfr.

Soutěž byla rozdělena do dvou dní. V pátek na posádky čekal pětikilometrový prolog, v sobotu necelých pět desítek měřených kilometrů na osmi rychlostních zkouškách.

„Páteční prolog se nám, jak bývá zvykem, nevydařil. Tím jsme udělali velkou radost posádce Roman Vlas – Míla Volín, kteří nás porazili,“ dodal s úsměvem spolujezdec. Po krátké rychlostní zkoušce zakončovala páteční den posádka na třetím místě ve skupině a šestadvacátém absolutně.

„Sobota byla ve znamení luxusního sportu. I když to tak nevypadalo, chytili jsem skvělé tempo a naše taktika, vyčkat si, se opět vyplatila,“ pokračoval Tomáš Pfajfr.

Na páté rychlostní zkoušce se nevyplatilo vysoké tempo Arturovi Sekowskimu. Ten havaroval a posádka modrého BMW se tak posunula na druhé místo ve skupině.

Jan Vonka stále zrychloval a do karet mu hrálo i několik výletů mimo trať vedoucího Pawla Bise. Polský pilot si nakonec dojel pro vítězství s náskokem čtyřiceti sekund na modřicko-jablonecké duo. „Již nyní se těšíme na další soutěž, kterou bude velmi oblíbená Radouňská Rally koncem června,“uzavřel spolujezdec.

On-board video posádky: http://youtu.be/NCLFQg5n_g4

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!