Orsák Rallysport o víkendu na dvou frontách

Nabitý program má před sebou tým Jarka Orsáka neboť se zúčastní Ypres Rally a českého mistráku v Hustopečích.

Nabitý program má před sebou závodní tým Jarka Orsáka neboť se v jeden víkend zúčastní belgické Ypres Rally a českého mistráku v Hustopečích.

Orsák bude na Ypres Rally startovat podruhé ale tentokrát s Fabii s2000. Ypres Rally je velice specifická soutěž která se ale nejvíce podobá tratím z českých soutěží. Jak už tréninky napověděly, rychlostní zkoušky jsou zde velice rychlé s velkým množstvím katovacích úseků. ,,Vložky jsou velice rychlé, jede se hodně dlouho v omezovači. V rozpisu máme často napsáno 400 L1 400 takže si asi umíte představit, jak tratě vypadají. Nicméně nechceme nic podcenit, jede tu hodně kvalitních jezdců a určitě chceme bojovat o co nejlepší umístění.“ Popisuje své plány Jarek.

Včera večer byl na programu shakedown na kterém absolvoval dva průjezdy a ověřil si funkčnost své Škody Fabie s2000 ,,Shakedown byl super, vyzkoušeli jsme si nastavení, se kterým jsem maximálně spokojený a moc děkuju klukům za přípravu auta. Absolvovali jsme velmi důkladnou přípravu, měli jsme dva testy, na jednom z nich byl přítomný i Roman Kresta, od kterého jsme dostali velmi cenné rady ohledně nastavení auta za což mu patří velké díky.“

Ypres Rally startuje v pátek 20.6. na náměstí v Ypre kde posádky přejedou startovní rampu a poté zamíří na prvních sedm rychlostních zkoušek. Celý závod čítá 20 měřených testů a ocelkové délce 300 kilometrů rozdělených do dvou etap. Jak posádka Orsák – Šmeidler se startovním číslem 22 dopadla, se dozvíme v sobotu večer krátce po desáté hodině večer.

Druhá část týmu se představí na čtvrtém závodů MMČR Agrotec Rally Hustopeče kde Orsák Rallysport bude připravovat dvě Fabie s2000 pro Martina Vlčka a Tomáše Kůrku a jedno Mitsubishi Lancer evo IX které bude pilotovat Tomáš Růžička. ,,Náš tým na dvou frontách, ale věřím, že jak nám tak i klukům v Hustopečích se bude dařit a v pořádku dojedou do cíle.“ Uzavřel pilot, jehož tým bude v Belgii připravovat i auto pro Martina Hudce.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!