Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
21. 6. 2014 22:40 − 2576× − 0

Ypres rally – tady je Loixovo

Domácí matador Freddy Loix se raduje ze svého devátého vítězství na nejvýznamnější belgické soutěži.

Dlouhým druhým dnem dnes pokračovala belgická Ypres rally. A když dlouhým, tak opravdu dlouhým, neboť start první rychlostní zkoušky byl v 10:48 dopoledne a do posledního testu posádky vyrazily pět minut po desáté večer, takže i s přejezdy z toho byl půlden v kokpitu aut. Délka dne se také projevila do kilometráže etapy, která čítala 190 ostrých kilometrů, které dělily posádky od bodů. Po pátku byl ve vedení Abbring s Peugeotem 208 T16 a za ním následovali Loix a Lappi.


Foto: fiaerc.com

V trendu nasazeném včera pokračoval i dnes Abbring a po odjetí první sobotní sekce se nadále držel na čele s náskokem bezmála dvaceti sekund na Loixe. Touto dobou však již bylo po soutěži pro Lappiho, který havaroval v RZ9 a stejná zkouška se stala konečnou i pro Ponse. Za vedoucí dvojicí tedy do prvního servisu přijížděl na třetí příčce Cherain, kterého následovali čtvrtý Wiegand a pátý Kobus.

I ve druhé sekci se dlouho zdálo, že Abbring bude jasně směřovat k vítězství, což dokládaly dva nejrychlejší časy v RZ12 a RZ13, ale to byla už labutí píseň Holanďanova Peugeotu, který ani v Belgii nevydržel a potřetí letos připravil Abbringa o velmi dobře rozjetou soutěž. Po RZ14 tedy soutěž poznala nového lídra, kterým se stal Loix, jehož následoval další domácí pilot Cherain s více než minutovou ztrátou a o dalších 67 sekund nazpět následoval Wiegand. Šest vteřin nazpět se držel Kobus a už pátý byl Rossetti.


Foto: fiaerc.com

Ve třetí sekci dne se nic podstatného na čele soutěže neměnilo, ale pro české barvy byla jistě pozitivní RZ15, po které se dokázal do TOP 10 probojovat Orsák. Vzhledem k rozestupům se i poslední dvě zkoušky dojížděly relativně v poklidu a Loix si své deváté vítězství vzít nenechal a svou rekordní sbírku vítězství z této soutěže ještě rozšířil. I druhé místo znamenalo domácí barvy – Cherain s Fiestou R5, třetí příčka putuje do Německa zásluhou Wieganda. Čtvrté místo dokázal vybojovat Kobus, který o jedno místo vylepšil své loňské umístění a pátý byl Rossetti, jenž zvládl výrazně zlepšit včerejší umístění po menším ťukanci do kamene.

Šestou příčku bral Vanneste, pro nějž letošní Ypres rally skončila mnohem lépe než loni, když mu na závěrečném testu shořelo auto, sedmý dojel Lefevere, jenž se zároveň stal vítězem ERC Production Cupu. Osmé místo, stejně jako dvě předcházející, patřilo dalšímu Belgičanovi, tentokráte to byl Duquesne. Devátá příčka připadla Debackere a elitní desítku uzavřel Orsák. Mezi juniory zvítězil Crugnola, druhý byl Lefebvre a třetí Ingram. Pro Černého dobře rozjetá soutěž skončila na posledním testu havárií.


Foto: fiaerc.com

Ypres rally – v cíli
1.Freddy LoixŠkoda Fabia S20002:43:13,7
2.Cedric CherainFord Fiesta R5+1:09,9
3.Sepp WiegandŠkoda Fabia S2000+2:14,2
4.Hermen KobusFord Fiesta S2000+2:32,5
5.Luca RossettiŠkoda Fabia S2000+3:42,5
6.Davy VannestePeugeot 207 S2000+5:25,4
7.Andy LefevereMitsubishi Lancer Evo X R4+6:11,5
8.Didier DuquesneFord Fiesta R5+6:53,2
9.Melissa DebackerePeugeot 207 S2000+6:59,7
10.Jaroslav OrsákŠkoda Fabia S2000+9:01,4

Kompletní výsledky jako obvykle naleznete na eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!