23. 6. 2014 09:22 − 2122× − 0

Radouň potvrzuje svoji oblíbenost

Čtvrtý podnik ČMPR startuje již tento pátek a jeho oblíbenost mezi posádkami potvrdila zaplněná startovní listina.

Čtvrtý podnik ČMPR startuje již tento pátek a jeho oblíbenost mezi posádkami potvrdila zaplněná startovní listina a to i bez zahraničních posádek, kterých se tentokrát na startu sejde minimum. Pořadatelé také přináší tipy pro diváky.

Již druhá soutěž Českomoravského poháru rallye v řadě hlásí plný seznam přihlášených. Zatímco v Opočně se na tomto faktu významnou měrou podílely posádky ze sousedního Polska, na Radouňskou rallye se přihlásily pouze tři dvojice od našich severních sousedů. Důvodem je termínová kolize s Rajdem Polskim, který je podruhé v novodobé historii zařazen do neprestižnějšího seriálu WRC a pro Poláky je něco jako státním svátkem. Suma sumárum tak máme 108 přihlášených posádek z České republiky, zatím nejvíce v průběhu sezóny.

„Jsme rádi za velký zájem posádek a budeme se pro ně snažit přichystat kvalitně zajištěnou soutěž. Jinak bych ve startovce vyzdvihl posádku Krejča – Šárka se Škodou 130 LR, mistry republiky 2012 v historických automobilech bez rozdílu tříd, kteří do tzv. amatérských soutěží nakouknou zpět po třech letech,“ dodává k seznamu přihlášených ředitel soutěže Roman Hrubý a přidává komentář i k velmi diskutovanému tématu novinářských akreditací. „Protože v minulosti někteří fotografové odmítali uposlechnout pořadatele na trati a my, organizátoři, máme zájem na bezproblémovém průběhu soutěže, tak jsme počet akreditací omezili. Nikomu nebráníme ve fotografování, či filmování, z míst pro diváky. Tímto se omlouváme všem slušným fotografům, kteří kvůli několika jedincům akreditaci nedostali.“

Když je řeč o diváckých místech, pořadatelé přináší pro diváky následující tipy. Na prvním pátečním testu Strmilov – Malý Ratmírov je nejatraktivnějším místem ostré pravé odbočení ve Střížovicích u hasičské nádrže. Na druhé zkoušce Vlčetínec – Okrouhlá Radouň pak pro diváky bude nejzajímavější buďto křižovatka v Dívčích Kopách nebo průjezd návsí v Okrouhlé Radouni. V sobotu na zkoušce Bílá – Lhota jsou doporučenými místy kosa v Číměři nebo průjezd návsí v Sedle. V opačném směru prvního pátečního testu nabídne opět zajímavou podívanou odbočení ve Střížovicích a na tradičním okruhu pak křižovatka „Na klepetě“ nebo náves v Horní Radouni.

Radouňská rallye 2014 odstartuje v pátek ve 20:00 z náměstí v Nové Včelnici, do první zkoušky pak posádky vyrazí ve 20:23. Do servisu první posádky dorazí před půlnocí, aby ho v osm hodin ráno opět opustily směrem na první ranní zkoušky v 8:38. Do cíle pak nejlepší dorazí krátce před čtvrtou hodinou. Kompletní harmonogram i všechny další informace lze nalézt na webu pořadatele www.radounmotorsport.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!