24. 6. 2014 19:32 − 1743× − 0

Zopakuje Hirvonen vítězství v Polsku z roku 2009?

Polská rally byla do kalendáře MS zařazena v roce 2009 podruhé ve své historii.

Polská rally byla do kalendáře MS zařazena v roce 2009 podruhé ve své historii. Dvojice týmu BP Ford Abu Dhabi World Rally Team měla našlápnuto po bezchybném výkonu k double. Toho nakonec, díky chybě Jari-Matti Latvaly na poslední RZ soutěže, Ford nedosáhl, prvenství si ale i tak z Polska odvezl Mikko Hirvonen. Od té doby uplynulo hodně vody, Hirvonen si prošel dvouletou službou u konkurečního Citroenu, pro letošek se vrátil ale do svého osudného Fordu. Kromě soutěže v Portugalsku (2. místo) se mu ale moc nedaří, v hodnocení jezdců se čtyřiatřicetiletý Fin krčí na páté příčce, těsně před svým mnohem méně zkušenějším továrním kolegou.

Před polským dílem MS ale Hirvonen září sebevědomím. "Je to soutěž, která mě baví a kterou jsme v roce 2009 vyhráli, takže se na návrat do Polska těším. Máme dobrou představu, pokud jde o podmínky, co očekávat, ale zkoušky budou téměř všechny nové. V minulosti jsem se vždy cítil dobře na každé nové soutěži, takže se doufám zapojíme do boje o nejvyšší pozice. Rychlostní zkoušky jsou velmi rychlé, v některých ohledech je můžeme přirovnat k Finsku, ale povrch je úplně jiný. Ve Finsku je šotolina tvrdá, v Polsku je měkká a písčitá, to znamená, že bude ve druhých průjezdech s hodně vyjetými kolejemi," říká o nadcházející soutěži světového šampionátu finský jezdec.

71. ročník Lotos Rally Poland 2014 startuje ve čtvrtek v podvečer, po 362 kilometrech by se ti nejlepší měli dočkat cíle v neděli 29. června krátce po obědě. Bude na nejvyšší stupínku stát po 5 letech opět Mikko Hirvonen?

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!