Ondřej Plšek - eWRC.cz
25. 6. 2014 09:43 − 3162× − 5

Britské mistrovství 2015 zrušeno

Ve Velké Británii se příští rok o titul tamního mistra nepojede, nový šampionát se má uskutečnit až v roce 2016.

Ve Velké Británii se příští rok neuskuteční národní šampionát. Tamní autoklub Motor Sports Association se rozhodl ročník 2015 bez náhrady zrušit a koncentrovat se na přípravu roku 2016. V minulosti již jednou ke zrušení došlo, v roce 2001 za to mohla epidemie slintavky a kulhavky.

Smlouva současného promotéra na konci letošního roku končí, MSA vypsal výběrové řízení na budoucí promotérství, ale obdržel jen dvě nabídky. Jedna z nich přitom byla od současného promotéra UK Rally. MSA ale ani s jednou nabídkou nebyla spokojena a rozhodla se, že nad mistrovstvím převezme větší kontrolu a ujme se ho sama prostřednictvím své firmy International Motor Sports.

IMS tak dostane na převzetí a přípravu šampionátu celý rok 2015, ve kterém se bude zabývat i skladbou soutěží a kategorií vozů, které se tohoto mistrovství budou smět zúčastnit.

Komentářů celkem: 5
25. 6. 2014 12:001
0 0
Pravdou je, že poslední dobou čistě BRC skomíralo. Na druhou stranu se tam jede spousta jiných šampionátů, takže jezdit je kde. Ale pravdou je, že BRC nemělo prestiž.
25. 6. 2014 12:242
0 0
Nemusíme chodit kolem horké kaše, přiznejme si, že MMČR je taky zralé na zrušení. Odliv posádek za poslední roky je toho jasným důkazem. Bohužel jde o souhru mnoha okolností. Krize, neustále se měnící pravidla a v neposlední řadě i stav ve vedení autoklubu. Posádek, které dosáhnou na špičkovou techniku je stále méně. Hlavně když se dívám na výsledky kdy se první pětka nevejde ani do 5ti minut je skoro zbytečná moderní časomíra. Stopky by bohatě stačily.
25. 6. 2014 13:003
0 0
V té Británii to je ještě trochu složitější. Snažili se snížit náklady, tak zakázali WRCa, která se pak přesunula do jiných sérií. Pak zakázali čtyřkolky, jezdci se zase přesunuli jinam a zůstalo jen pár jezdců s dvojkolkami. Takže asi nezbyde nic jiného, než znovu vrátit 4WD, ideálně R5 třídu jako TOP a udělat z toho zajímavé a hlavně prestižní mistrovství.
25. 6. 2014 13:324
0 0
V Anglii toho jezdí mraky a tohle mistrovství si pohřbili sami. Tohle jim jen prospěje a snad to budou aspoň ty R5 atd...smajlík
25. 6. 2014 22:065
0 0
Původně napsal marquee
Nemusíme chodit kolem horké kaše, přiznejme si, že MMČR je taky zralé na zrušení. Odliv posádek za poslední roky je toho jasným důkazem. Bohužel jde o souhru mnoha okolností. Krize, neustále se měnící pravidla a v neposlední řadě i stav ve vedení autoklubu. Po...

V čechách nejde o finance ani pravidla. Jde o přístup AČR a kvuli několika tragickým havariim ( těm medializovaným). Pokud by se jezdci jezdíci MS, ERC, junior ERC atd. atd.(Prokop, Kopecký, Valda, Orsák, Tarabus, Černý... vratili. Byla by tu dobrá konkurence. To že nejezdí doma je mi buřt hlavně, že jezdí. Stejně na MMČR člověk stojí min. 50m. Zlatý MS nebo sprinty. smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!