Na Rally Hustopeče se s Pirelli vítězilo

Účastníci Poháru Pirelli byli úspěšní na uplynulé Rally Hustopeče, kde se závodilo na asfaltu i na šotolině.

Jihomoravská Rally Hustopeče má oproti ostatním soutěžním rally v České republice dost výsadní pozici v tom, že na tratích zdejších rychlostních zkoušek se vyskytují šotolinové úseky v mnohem větší míře, než kdekoliv jinde. Náročné jsou ale i kluzké asfalty na místních vinařských stezkách a právě v těchto podmínkách se skvěle osvědčily pneumatiky Pirelli a jezdci ve značkovém Poháru Pirelli zabodovali.

Ještě než zmíníme, kdo z účastníků Poháru Pirelli byl v Hustopečích úspěšný, je třeba zdůraznit, že pneumatiky Pirelli se tentokrát objevily i na vozech nejvyšší kategorie 2, tedy na vozech S2000, a jejich posádky si nevedly vůbec špatně. Pneumatiky Pirelli během Rally Hustopeče obouvali Martin Vlček s Richardem Lasevičem se Škodou Fabia S2000, kteří v Hustopečích zajeli jejich dosavadní životní výsledek, když obsadili třetí místo v absolutní klasifikaci. Gratulujeme! Špatně si nevedli ani Tomáš Kurka s Karlem Vajíkem, rovněž se Škodou Fabia S2000. Ti skončili na šestém místě absolutně.

Vítězství v Poháru Pirelli a cenné první místo ve třídě 3 si z Rally Hustopeče odvážejí Vojtěch Štajf s Františkem Rajnohou, když na jejich Subaru Impreza Sti na "Pirellkách" v okolí Hustopečí nikdo nenašel recept. Gratulujeme ke skvělému výsledku. Druzí v rámci poháru ve třídě 3 skončili Tomáš Růžička s Radimem Strnadem s Mitsubishi Lancer, kteří za sebou nechali Marcela Tučka s Petrem Dufkem. Tuček s Dufkem v současné době vedou klasifikaci MMČR ve třídě 3. Další vítězství ve třídě 6 a samozřejmě i v hodnocení Poháru Pirelli si v Hustopečích připsali Václav Dunovský s Jiřím Strossem. Ti na jižní Moravu přijeli s Peugeotem 208 R2 a my jim gratulujeme k dalšímu skvělému výsledku na pneumatikách Pirelli a také k vedoucí pozici ve třídě. Druhé místo vybojovali Ondřej Bisaha s Petrem Pížou na Citroënu C2 R2 Max a třetí se Škodou Fabia R2 skončili Michal Kraml navigovaný Marcelem Kramlem. Osamocení ve třídě 7 v hodnocení Poháru Pirelli dojeli Vlastimil Hodaň s Františkem Poláčkem se Škodou Felicia Kit car.

V nejpočetněji obsazené třídě 9 se už z druhého vítězství v Poháru Pirelli radovali David Štefan s Ivanem Řihánkem s Hondou Civic Vti a tato posádka si z Rally Hustopeče rovněž odvezla poháry i za vítezství ve třídě, za což jí patří velká gratulace. Na druhém místě skončili Milan Obadal s Ivo Vybíralem také s Hondou Civic Vti.

Další soutěží, kde se bude závodit i body do šampionátu Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v rally bude červencová Rally Bohemia v Mladé Boleslavi. Více informací o Poháru Pirelli a o soutěžních pneumatikách Pirelli vám podají pracovníci firmy Motorsport, spol.s r.o.,na telefonu 724 208 808 nebo na mailu kominek@motorsport.cz či podhajsky@motorsport.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!