27. 6. 2014 21:45 − 1185× − 0

Obadal s Vybíralem na Hustopečích bronzoví

Na startu v Hustopečích nechyběla posádka Hondy Civic Vti – Milan Obadal s Ivem Vybíralem.

O uplynulém víkendu se uskutečnil další podnik Mezinárodního Mistrovství České republiky v rally. Na startu nechyběla posádka Hondy Civic Vti – Milan Obadal s Ivem Vybíralem. Kluci dostali přidělené startovní číslo 48 a už se nemohli dočkat, až vyjedou na první rychlostní zkoušku mezi vinicemi.

„Ve čtvrtek ráno jsme se vydali trénovat na jedinečné rychlostní zkoušky v okolí Hustopeíč. Takovéto zkoušky nenajdeme na žádných jiných závodech u nás v republice. Hodně šotoliny, úzkých cestiček mezi vinicemi, ale také široké cesty, na kterých se jezdí velmi rychle. Člověk tomu musí přizpůsobit, jak rozpis, tak styl jízdy,“ řekl Ivo Vybíral.

Ve čtvrtek večer přišla z ředitelství závodu zpráva, že kvůli vyšší moci musí pozměnit dvě celé erzety, takže závod byl trochu zkrácen a posádky byli bohužel připraveni o krásný lesní úsek v obou směrech rychlostky. „Pořadatelé, se ale s touto situací vypořádali na jedničku a my mohli v klidu odstartovat do nočních, leč kratších, ale krásných vložek,“ pochválil Milan Obadal.

V pátek se klukům dařilo a noční měřené úseky jim sedly. Ačkoliv na první rychlostní zkoušce milnko zaspali, vynahradili si to druhým časem na poslední zkoušce prvního dne. Milan s Ivem tak šli nocovat na pěkném 4. místě ve třídě 9.

„V sobotu jsme se snažili pokračovat v rychlém tempu, abychom trojici Martin Lichovník, David Štefan a Zbyněk Baller umístění na bedně nedali zadarmo. Kluci, ale jeli opravdu výborně a my se stále drželi na čtvrtém místě. Tedy až do deváté rychlostní zkoušky, kdy posádka Baller – Trlifaj měnila na rchlostce kolo. My se tím pádem dostali před kluky na bronzovou příčku, kterou jsme udrželi až do cíle,“ řekl Milan Obadal. Posádka tak odjížděla z Hustopečí velmi spokojena na 26. místě absolutního pořadí a s bronzovým pohárem za třídu 9.

„Na závěr chceme opět poděkovat vše členům Sparrow racing teamu za perfektní přípravu vozu a všem fandům za skvělou podporu. Moc se na všechny těšíme na mladoboleslavské Rally Bohemia, kde se doufám opět sejdeme ve velkém počtu,“ shodli se Milan s Ivem na závěr.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!