27. 6. 2014 22:59 − 5660× − 5

Enge zpovídal hvězdy pořadu Top Gear

Exkluzivní možnost soutěžit o 40 vstupenek na nedělní TopGear Live. Sledujte Facebook Tomáše Engeho.

O uplynulém víkendu startoval Tomáš Enge s Lamborghini Gallardo v rámci Pirelli World Challenge, kde letos vyhrál úvodní podnik v ulicích St Petersburgu. Po návratu do Evropy zamířil rovnou do Londýna, kde se jako první Čech postavil tváří v tvář moderátorům celosvětové populární televizní show Top Gear.

Po vítězství v ulicích St Petersburg na konci března měl Tomáš Enge a tým Reiter Engineering ty nejlepší předpoklady v dalším podniku Pirelli World Challenge. Ovšem někdy neprobíhá vše podle představ. „Vyhráli jsme první volný trénink a před víkendem jsme měli dobré vyhlídky. Pořadatelé však v pátek ráno zrušili kvalifikaci kvůli dešti a startovalo se podle průběžného pořadí šampionátu. Já jsem jel pouze úvodní podnik, a i když jsem jej vyhrál, figuroval jsem na pozici osmnácté. Po startu jsem ve druhém kole navíc dostal smyk a auto jedoucí za mnou do mě narazilo,“ komentoval svůj předčasný konec v prvním závodě liberecký jezdec.

Už tak nevydařený víkend měl pokračování. Do druhého závodu se v Pirelli World Challenge startuje podle nejrychlejšího dosaženého času v prvním závodě, a jelikož Enge odstoupil už ve druhém kole, jeho čas stačil až na sedmnáctou startovní pozici. „Ve druhém závodě se stala velká havárie a to hned na začátku. Následně po trati kroužil safety car a po něm se jelo už jen šest kol. Za tu dobu jsem se dokázal dostat na deváté místo. Víkend tedy neproběhl podle našich představ, ale někdy se to tak prostě seběhne,“ dodal Enge.

Tomáš Enge po návratu z Ameriky zamířil na otočku do Londýna, kde se setkal jako první Čech s moderátory celosvětově známé televizní show Top Gear, tedy s Jeremy Clarksonem, Richardem Hammondem a Jamesem Mayem. „Bylo to hodně zajímavé setkání. Tentokrát jsem stál na druhé straně lodi, tedy všechny tři aktéry jsem naopak zpovídal já. Točili jsme pozvánku, která má nalákat české fanoušky na jejich živou show v Praze. Když si vezmu, jak je Top Gear proslavený po celém, je opravdu hodně příjemné, že si vybrali právě mě. Navíc jsem zjistil, že jsem vůbec první Čech, který v Top Geru vystoupil,“ uvedl ke čtvrteční akci český závodník. Ovšem liberecký jezdec si mohl v Top Gearu zahrát již v roce 2007. „V Le Mans jsme měli připravený scénář, že se mi udělá špatně a nebudu moci nastoupit do jednoho stintu. Zaskočil by za mě Stig, kterého bych hrál ale já. Měl jsem už připravené kompletní oblečení. Nakonec nám tento plán na poslední chvíli neschválili organizátoři ACO,“ vzpomíná na sedm let starou historku Enge.

Akce Top Gear Live proběhne v pražské O2 Aréně již tento víkend. Více informací naleznete na adrese www.topgearlive.czwww.topgearlive.cz. Tomáš Enge připravil pro své fanoušky soutěž o celkem osmdesát volných vstupenek. Sledujte v pátek 27. června profil Tomáše Engeho na Facebookua Twitteru.

Komentářů celkem: 5
28. 6. 2014 02:16
0 0
Opravdu tento příspěvek patří na tyto webové stránky ????smajlík
28. 6. 2014 07:25
0 0
Původně napsal ladous
Opravdu tento příspěvek patří na tyto webové stránky ????

Aby si se nezbláznil...
28. 6. 2014 08:01
0 0
Top Gear je o motorismu, dosti často tam zmiňují i rally, Stig je překvapivě převzat taky z rally smajlík
Tomáš se o rally taky zajímá smajlík
28. 6. 2014 10:00
0 0
Tomáš Enge na eWRC patří. smajlík A kéž by se do rallye vrátil (což se asi nestane). Redakci díky za článeček.smajlík
1. 7. 2014 12:11
0 0
Já myslím, že sem rozhodně patří, navíc když jde o tak velkou motoristickou událost. Těch důvodů je ale mnoho.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!