Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
28. 6. 2014 23:33 − 1330× − 0

Ogier je blízko rozšíření svých vítězných destinací

Dnes se v bitvě Volkswagenů udělalo jasno a do čela se dostal Sebastien Ogier, který si v průběhu dne vypracoval pohodlný náskok.

Třetí etapa Rajdu Polského nabídla největší porci ostrých kilometrů ze všech čtyř dnů, konkrétně se jednalo o více jak 160 kilometrů rychlostních zkoušek a lze prohlásit, že sobota přinesla do výsledků hodně zajímavý vývoj. Celkem se dnes odjelo deset měřených testů do nich vstupoval na vedoucí pozici s těsným náskokem Ogier a jméno nejrychlejšího jezdce se nezměnilo ani večer, ale to už měl Francouz na čele více než minutový náskok. Ale jak se k němu dopracoval, na to se pojďme podívat postupně v dalších řádcích.

V RZ11 – první sobotní zvítězil Mikkelsen, který ukázal, že se nechce jen tak vzdát boje o vítězství, ale hned následující test přinesl do jeho plánu notné komplikace, když Nor vyrobil chybu v jedné ze zatáček a otáčením ztratil 10 sekund. Za vedoucí dvojicí se v této chvíli na třetí příčce pohyboval Citroen Ostberga, který byl stíhán Latvalou a pátou příčku okupoval Meeke. Ještě v RZ13 se nic na čele neměnilo, ale změny přinesla RZ14, která byla smolnou pro obě posádky Citroenů. Meeka postihl defekt a dobře rozjetou soutěž měl jezdec opět zmařenou, ještě větší smůlu měl Ostberg, jenž u své DS3 WRC vylomil kolo a musel se s etapu rozloučit. Z výše zmíněných událostí profitoval zejména Latvala, který byl už na třetí příčce, nahoru se také prokousával Neuville, jemuž náležel šestý post. Avšak Latvala se dlouho neradoval, problémy se zavěšením jej v následujícím testu srazily na 7. místo.

V polovině soboty byl tedy v čele Ogier s náskokem 19 sekund na Mikkelsena, který potvrzoval, že jeho výkony v roce 2009 za volantem Fabie WRC zřejmě nebyly náhoda a tratě u našich severních sousedů mu svědčí. S minutou a půl ztráty byl v servise v polovině etapy na třetí příčce Hanninen, kterého ze čtvrté příčky jistil Neuville a pátý byl Hirvonen. Po servisní zastávce čekalo na posádky dalších pět rychlostek, které přinesly zejména smutek domácím fanouškům, když Kubica vylomil kolo a opět potvrdil, že domácí soutěže mu nesvědčí. Na čele si své vedení kontroloval a navyšoval Ogier a jedinou událostí, která se udála byl propad Hanninena po RZ18 na 4. místo a o zkoušku dál na páté.

Po sobotě vypadají výsledky Rajdu Polského následovně. Ve vedení je s minutovým náskokem Ogier, kterého s dalším Volkswagenem jistí na druhé příčce Mikkelsen. Až na bronzový stupínek se dnes dokázal z 10. místa prokousat Neuville, jenž má deset sekund za zády Hirvonena. Hanninen s další i20 WRC drží pátou příčku, čtyři desetiny za bývalým továrním jezdcem Škody následuje Latvala a sedmé místo Paddon s Hyundaiem. Na osmé příčce jede nejlepší soukromník Solberg, ten má však pouhé 3 a půl sekundy náskoku na devátého Meeka. Elitní desítku po dnešku uzavírá Prokop. V JWRC nadále vede Lefebvre, na druhý post se propracoval Fisher, třetí je Giordano a čtvrtý post drží Koči. Ve WRC2 i nadále vede Tanak následovaný Ketomaa a po odstoupení Kangura získal třetí příčku Al-Rajhi. Změna vedoucího jezdce nepotkala ani Drive DMack Cup, kde nadále vede Parn následovaný Cavem a Lemesem.

Rajd Polski – po RZ 20
1.Sebastien OgierVolkswagen Polo R WRC2:08:47,3
2.Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R WRC+1:01,8
3.Thierry NeuvilleHyundai i20 WRC+2:20,5
4.Mikko HirvonenFord Fiesta RS WRC+2:31,2
5.Juho HanninenHyundai i20 WRC+2:45,2
6.Jari-Mati LatvalaVolkswagen Polo R WRC+2:45,6
7.Hayden PaddonHyundai i20 WRC+4:10,3
8.Henning SolbergFord Fiesta RS WRC+4:29,5
9.Kris MeekeCitroen DS3 WRC+4:33,0
10.Martin ProkopFord Fiesta RS WRC+5:18,6

Kompletní výsledky ze sedmého podniku MS Rajd Polski naleznete jako obvykle na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!