29. 6. 2014 09:48 − 1682× − 0

Další pohárová sklizeň v Hustopečích

Jirka Hladík s Ondřejem Krajčou zamířili po královéhradecké RallyShow do kraje vína na Rally Hustopeče.

Jirka Hladík s Ondřejem Krajčou zamířili po královéhradecké RallyShow do kraje vína na Rally Hustopeče.

Na RallyShow v Hradci Králové jste poprvé spolu s Martinem Vlčkem vozili klienty Centra Paraple, jak se vám letošní akce povedla?

Letos s námi v rámci projektu DRIVE TO HELP jezdili nejenom vozíčkáři, ale i děti. Musím říct, že pro všechny to byl velký životní zážitek – především jízda s Martinem a jeho Fábií Super 2000. Díky lidem z Mediasport.cz bude z celé akce v České televizi opět vysílána reportáž.

Proč jsme vás letos neviděli v nedělním finále?

Martin měl kvůli pracovnímu vytížení v plánu jenom sobotní jízdy a nám bohužel v posledním kvalifikačním kole prasklo dvojkové kolečko v převodovce. Bylo nám to hodně líto, protože jsme chtěli zopakovat vítězství ve dvoukolkách z minulého roku, ale technika byla proti.

Ovšem podstatně lépe než v Hradci, se vám dařilo v Hustopečích…

To rozhodně. Podařilo se nám dobře nachystat auto, které fungovalo výtečně. V Hustopečích jsem jel potřetí a bylo mi jasné, jaké tratě nás čekají. Hodně jsme si přáli déšť, abychom alespoň částečně smazali chybějící výkon našeho motoru na silnější auta, ale bohužel se celý závod odjel na suchu. Třetí, potažmo druhé místo absolutně bylo maximem možného a na tratích, kde rozhoduje výkon motoru, je to pro nás malé vítězství. Podařilo se nám také znovu vyhrát třídu, takže s výsledkem jsme nadmíru spokojeni.

Na první rychlostní zkoušce jste byli pátí absolutně, měli jste nějaký problém?

Vůbec ne. Ale právě tahle vložka byla nejvíc o výkonu motoru a na ní jsme ztratili i v druhém průjezdu. Dávali jsme do naší jízdy maximum a swiftík si odvezl z Hustopečí slušný lavor ve dveřích, ale to se někdy přihodí – nic hrozného to není a na Krkonoše bude zase fešák.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!