Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
29. 6. 2014 22:12 − 2759× − 5

A vítězem se stává… Sebastien Ogier

Úřadující mistr světa nenechal v poslední etapě nic náhodě a v Polsku tak rozšiřuje sbírku zemí, kde už zvládl zvítězit.

V neděli zbývalo k úspěšnému ukončení Rajdu Polského absolvovat poslední čtveřici rychlostních zkouše, které čítaly bezmála padesátku ostrých kilometrů. Navíc, jak je v letošní sezóně pravidlem, v posledním testu Baranowo 2 se posádky utkaly o bonusové body za power stage. Celý den se opět nesl ve znamení značky Volkswagen, když tři nejrychlejší časy zajel mocně finišující Latvala a ten poslední zbývající zajel Ogier, jak jinak než na power stage.

Celkové výsledky tedy opět poznaly jméno nejrychlejšího muže, kterým byl Ogier následován Mikkelsenem s více než minutovou ztrátou. Další minutu nazpět následoval Neuville, který po Mexiku zajistit pro Hyundai i20 WRC druhé světové pódium v kariéře vozu. Čtvrtý dokončil obhájce vítězství z roku 2009 Hirvonen, který jen velmi těsně, konkrétně o sedm desetin za svými zády udržel finišujícího Latvalu. Toho alespoň mohl těšit zisk bodu za power stage, kde Volkswageny obsadily kompletní stupně vítězů.

Šestou příčku vybojoval Hanninen, ale umístění pro něj mohlo mít cenu zlata, protože Fin konečně dokončil soutěž bez problémů a ukázal, že kromě rychlosti, která mu nechybí, dokáže závod i dokončit. Minutu a půl nazpět následoval Meeke, který mohl žehrat na defekt ze třetí etapy, pouhé čtyři sekundy k lepšímu umístění scházely osmému Paddonovi. Post nejlepšího soukromníka udržel devátý Solberg, jenž o necelé půl minuty porazil Prokopa, který dnes na Nora dokázal stáhnout půl minuty.

V podpůrných šampionátech se v JWRC radoval z vítězství Lefebvre následovaný Fisherem s dvouminutovým a Giordanem s tříminutovým odstupem. Slovensko-česká posádka Koči – Kostka dokončila jednu z nejstarších soutěží na světě na čtvrté příčce mezi juniory. Pokud by někoho zajímalo pořadí ve WRC3, tak to se shodovalo s JWRC. Ve WRC2 dovedl své tažení k vítěznému konci Tanak následovaný Ketomaa a Al-rajhim. Estonský pilot si připsal vítězství i v Drive DMack Cupu, kde se radoval Parn následovaný Cavem a Lemesem.

Rajd Polski – po RZ 24
1.Sebastien OgierVolkswagen Polo R WRC2:34:02,0
2.Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R WRC+1:07,7
3.Thierry NeuvilleHyundai i20 WRC+2:13,5
4.Mikko HirvonenFord Fiesta RS WRC+2:32,4
5.Jari-Mati LatvalaVolkswagen Polo R WRC+2:33,1
6.Juho HanninenHyundai i20 WRC+2:49,9
7.Kris MeekeCitroen DS3 WRC+4:27,9
8.Hayden PaddonHyundai i20 WRC+4:32,1
9.Henning SolbergFord Fiesta RS WRC+4:59,0
10.Martin ProkopFord Fiesta RS WRC+6:11,3

Kompletní výsledky ze sedmého podniku MS Rajd Polski naleznete jako obvykle na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 5
LSM
29. 6. 2014 23:02
0 0
Špičková rally, neskutečná palba, neuvěřitelný nasazení, parádní počasí, nádherné záběry z vrtulníku i ze statických kamer, velký dík ČT za parádní přímáky a Petrům za jejich komentáře. smajlík
29. 6. 2014 23:22
0 0
Myslím, že to byla moc povedená soutěž a musela se líbit. Hodně napínavá s mnoha zvraty v pořadí. Bylo třeba vidět, jak Ogiera i Mikkelsena jejich souboj baví a oba si to užívají. Nebylo tam-alespoň napohled-takové pnutí, jako mezi Ogim a JML. Líbila se mi celkově atmosféra, kontakt posádek s diváky a návštěvníky. I přes náročnost a potíže, které soutěž posádkám přinášela, vesměs jejich vyjádření během rally hodně pozitivní. Potěšilo velké množství pěkných videí-ať na stránkách wrc.com, či jinde. Vůbec práce promotéra se mi hodně líbila. Nevím, jestli po soutěžích jezdí nějaká stálá parta, která zajišťuje snímání a přenosy. Ale je vidět, že to jde celkově nahoru. Denní sestřihy, a jako speciální bonus 2 přímé přenosy-moc pěkný koment dua P+P-to se muselo líbit i "náhodným" divákům. A věřím, že je to přitáhne k obrazovkám zase příště. Potěšil i pohled do "kuchyně"- během nočního servisu, kde se střídaly záběry na práci mechaniků na autech v jednotlivých týmech po cca 20 sec. Moc pěkná rally i na dálku od monitoru, obrazovky. Někomu vyšla lépe, někomu o něco míň. A zase parádní sportovní výkony, spousta příjemných a zajímavých zážitků a zjištění. Každopádně si myslím, že Polská rally po letech udělala moc pěkný dojem, založila hodně dobrý základ pro příští ročníky a týmy i diváci se sem budou rádi vracet. Takže díky Mediasportu za zajištění práv, ČT-že to dokázala "vměstnat" do programu i během fotbalu a dalších sportů, komentátorům za stále lepší průvodní slovo, dalším sponzorům a samozřejmě i kolektivu EWRC za výsledky, zpravodajství ad.smajlík
30. 6. 2014 08:19
0 0
Super rally. Teda až na tradičního vítěze, ten je letos jak Loeb ve svejch letech, prostě si jede a kdyžý potřebuje zatáhne a nikdo na něj nemá. Gratuluju hlavně Neuvillovi, konečně se mi Hyundai celkově líbilo...smajlík
30. 6. 2014 15:12
0 0
Duo P+P děkuje smajlík Parta od promotéra, která TV dělá je stejná, ale věřte tomu, že se na ně dosud snášela velká kritika i od lidí z ČT a českého promotéra. Snad jdou trochu do sebe, protože Polsko bylo hodně koukatelné. Bylo to ale i pro televizi příjemnou krajinou bez kpců, hodně luk, šotolina a samozřejmě bylo na co se dívat. Z těchto přenosů jsem měl radost, věřím, že to takhle půjde dál. Ještě by bylo ideální, aby souhrny nešly kolem půlnoci, ale jak to zajistit? Díky taky směně ewrc, že dává podněty a lidem, kteří mají s přenosy v TV trpělivost, není to úplně jednoduchá práce a hlavně pokaždé je to trochu jinak viz časté problémy se zvukem, atd. Takže hurá a těšíme se na Finsko a Německo !
1. 7. 2014 12:58
0 0
Úroveň přenosů se bezpochyby zlepšuje,zajímalo by mě,jaký vývoj má sledovanost.Dá se to někde zjistit?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!