29. 6. 2014 22:57 − 2629× − 0

Rumunsko znovu pod nadvládou F. Delecoura

Do rumunského mistrovství se letos podařilo nalákat početnou skupinu hodně zajímavých zahraničních jezdců.

Do rumunského mistrovství se letos podařilo nalákat početnou skupinu hodně zajímavých zahraničních jezdců. Novým přírůstkem se o předešlém víkendu stal Manfred Stohl, který rozšířil řady rumunských jezdců se svým Subaru Impreza Sti N14. Nový projekt Rakušan začal stylem hodným někdejšího mistra světa produkčních aut, když hned první rychlostní zkoušku vyhrál. Ve zbylých dvou testech krátké úvodní etapy už na nejrychlejší časy nedosáhnul, ale i tak šel do druhého dne s minimálním odstupem 3,8 sekundy. V sobotu hned ráno na rozbahněné trati nechal přes půl minuty, ale daleko větší časová ztráta v dalších zkouškách šla na vrub problémům s brzdami. Stohl se kvůli tomu propadnul až na šestou příčku.

Páté místo před koncem soutěže držel vítěz jedné rychlostní zkoušky Marco Tempestini pilotující obvyklý Ford Fiesta R5. Vystoupení ve čtvrté letošní rally ale zakončil dosti neslavně. Na závěrečné superspeciálce předvedl efektní, ale nikoliv efektivní piruetu. Ta jej těsně před cílem poslala na šesté místo za Stohla. Ještě o dvě příčky hůře dopadnul Gergely Szabó. Maďar v Transilvania Rally debutoval se Škodou Fabia Super 2000, která měla zlepšit jeho konkurenceschopnost. Opak byl pravdou a Szabóvi se rally vůbec nevydařila. Druhou Fabii Super 2000 nakonec na pódium musel umístit domácí Dan Girtofan. Dopomohli mu k němu dva jezdci. Simone Tempestini s Peugeotem 207 Super 2000 napřed vyhrál tři sobotní zkoušky, ale pak se kvůli defektu propadnul na čtvrté místo. Edwin Keleti měl s obutím svého Fordu Fiesta R5 větší štěstí a i kvůli správné volbě gum nakonec vyšel z duelu s Girtofanem vítězně a bral body za druhé místo. Francois Delecour se v Transilvanii vrátil za volant Peugeotu 207 Super 2000 a jeho start nemohl dopadnout jinak než vítězstvím. Celkově Francouz opanoval už třetí letošní rally a jasně směřuje za ziskem dalšího rumunského titulu.

Výsledky této soutěže rumunského mistrovství na těchto stránkách.

Stav rumunského šampionátu: 1. Delecour 80, 2. Girtofan 58,2, 3. Keleti 50, 4. Barbu 47, 5. S. Tempestini 35,6, 6. Marisca 24,4

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!