Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
2. 7. 2014 12:52 − 2061× − 0

Karl Kruuda se už těší na svůj domácí podnik ME

Po konci Rajdu Polského v kotrmelcích se již Karl Kruuda nemůže dočkat Rally Estonie, kde poslední dva roky vyhrál mezi vozy S2000.

Mladý Estonec Karl Kruuda má po dvou volnějších sezónách letos zase nabitý program a kromě startů v MS ve WRC2 se účastní také finského mistráku a vybraných dalších podniků. Jedním z takových bude Rally Estonia, která si v ME letos odbude premiéru a Kruuda jako domácí jezdec na ní nesmí chybět. Otázkou však je, se kterým vozem se na start postaví, neboť Peugeot 208 T16 R5, který využívá ke světovým startům dostal v Polsku při havárii zabrat.

A právě k havárii na Rajdu Polském se estonský mladík vrací: "Na devátém kilometru rychlostky jsem přijížděl docela naplno do pravé zatáčky. Dojel jsem do ní se srovnaným autem a připraveným k zatočení. Pak jsem si ale všiml fanouškovské vlajky přidělané k tyčce vedle cesty. Začal jsem upravovat směr a jel víc rovně, ale rychlost byla tak přesná, že nesnesla žádné úpravy," popisuje Kruuda konec v soutěži a pokračuje, "utekl nám zadek, ale mysleli jsme, že to projedeme, sice naširoko, ale nic víc. Pak byl náhled zadek auta v příkopu, to šlo přes střechu a já s tím nemohl už nic dělat."

Posádka z nehody vyvázla bez zranění, horší následky si kolostřešní kombinace vyžádala na Peugeotu. "Pravý zadní a přední roh auta byly poškozeny poměrně dost. Ačkoliv vše bylo opravitelné, velkou roli hrál faktor, že auto nám od začátku pořádně nefungovalo a neměli jsme dostatek výkonu. Bylo to psychicky frustrující pokaždé dojet do cíle zkoušky a přemýšlet nad tím, zda-li je problém ve mě," dodává ke konci v Polsku Kruuda a již vyhlíží směrem k estonskému kolu ME, kde bude patřit mezi favority, jelikož poslední dva ročníky vyhrál ve třídě: "Tlačím na to, abychom odstartovali raději s Peugeotem než s Fordem a doufám, že je to reálné, neboť na Estonskou rally se zaměřujeme. Musíme mít však v paměti, že to co stalo v Polsku se stává každému a poučit se ze svých chyb," uzavírá Karl Kruuda.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!