4. 7. 2014 12:01 − 3167× − 1

Mladoboleslavsko kraj automobilů a památek

Mladoboleslavsko opět ožije díky Rally Bohemia konající se 11. a 12. července. Nabízí však i krásnou přírodu a velké množství památek

Rally Bohemia, která startuje v pátek 11. července v Mladé Boleslavi, v letošním roce celou první etapou zasahuje na území Mladoboleslavska. Přímo ve městě automobilů ŠKODA, v Mladé Boleslavi se odehrají hned dvě divácké rychlostní zkoušky, přičemž RZ 1 Staroměstská soutěž otevře a druhá, RZ 12 Bondy ji bude uzavírat.

Využijte této příležitosti a navštivte nově zrekonstruované ŠKODA Muzeum, kde ke zhlédnutí čeká mnoho technických skvostů včetně soutěžních a sportovních vozidel. Některé z těchto automobilů ŠKODA Muzeum vyšle i na rychlostní zkoušku RZ Bondy, kde se stanou součástí bohatého programu. Začátek je v sobotu 12. července již od 15:00. Společnost ŠKODA AUTO a.s. – generální partner Rally Bohemia poskytnula část prostor ŠKODA Muzea pro ředitelství a tiskové středisko Rally Bohemia.


ŠKODA Muzeum – Mladá Boleslav

Rally Bohemia se také z části odehrává v CHKO Český ráj. Zde se nachází známé Prachovské skály, které jsou jednou z nejstarších přírodních rezervací u nás. V oblasti jsou ale mnohé další skalní útvary jako například Drábské světničky u Mnichova Hradiště. Dominantou kraje je hrad Trosky, a za návštěvu stojí Humprecht či Kost, a samozřejmě také zámek Sychrov, u kterého končí RZ 8/11 Sychrov. Právě na okraji zámeckého parku najdete atraktivní divácké místo před cílem rychlostní zkoušky, kde soutěžní vozy projíždějí historickou bránou se dvěma zatáčkami. Pokud vyrazíte na RZ 2/4 Lobeč z Mladé Boleslavi, na trase budete mít na dohled nepřehlédnutelný hrad Bezděz tyčící se nad Máchovým jezerem.


Hrad Pantheon, Foto: www.atlasceska.cz

Při přesunech od Turnova směrem na Železný Brod, kde můžete navštívit městské muzeum skla, budete projíždět kolem zámku Hrubý Rohozec a dále v oblasti Malé Skály také kolem největšího skalního hradu v Čechách s názvem Vranov – Pantheon. Zde je krásná vyhlídka z výšky 60 metrů do údolí řeky Jizery. Od RZ 8/11 Sychrov je to velmi blízko na hrad Frýdštejn.


Máchovo jezero, Foto: www.severnicechy.info

Vaše ratolesti si mohou užít zábavu například v přírodním areálu Šťastná země v Radvánovicích u Turnova, anebo se zúčastnit speciálních prohlídek pro děti zámku Stránov u Mladé Boleslavi. V případě krásného letního počasí, které prázdninový termín Rally Bohemia slibuje, bude bezpochyby vyhledávaným cílem krásné koupaliště ve stylu art déco ve Mšeně nedaleko RZ 3/5 Vinec a nebo pláže a diskotéky na Máchově Jezeře ve Starých Splavech či v Doksech.


Koupaliště ve Mšeně, Foto: www.mestomseno.cz

Sobota 12. července je také dnem Slavností svijanského piva, kde je připraven bohatý program včetně koncertů. Z Prahy je při této příležitosti vypraven mimořádný historický vlak tažený parní lokomotivou "Papoušek", který v 10:19 odjede z nádraží v Mladé Boleslavi do Turnova – odkud je zajištěna kyvadlová doprava do Svijan a následně se v 17:45 z Mladé Boleslavi vydá zpět do Prahy.


Historická lokomotiva Papoušek, Foto: www.zelpage.cz

Rally Bohemia ve dnech 11. a 12. července 2014 tedy rozhodně stojí za návštěvu, jak díky bohatému programu na rychlostních zkouškách, ale také jako možnost navštívit krásný kraj a památky Mladoboleslavska, Železnobrodska a podhůří Jizerských hor. Tradičním generálním partnerem Rally Bohemia je automobilka ŠKODA AUTO, která vedle poskytnutí reprezentativního zázemí umožní start svým továrním posádkám s vozy ŠKODA Fabia Super 2000. Více se o Rally Bohemia dozvíte na stránkách www.rallybohemia.cz a na Facebooku www.facebook.com/rallybohemia.

Komentářů celkem: 1
IM
4. 7. 2014 21:171
0 0
Velice zajímavé a hezké památky a akce, ale přeci jen jedeme na rally a preferujeme ho, tak snad někdy jindy až bude čas (snad to manželka pochopí).smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!