Pohár Pirelli na Rally Bohemia

Rally Bohemia byla divácky hojně navštívenou soutěží a vidět byly znovu i posádky s pneumatikami Pirelli.

Počet účastníků Rally Bohemia ve všech kategoriích přesáhl 120 posádek a to je na české poměry v poslední době nebývalé číslo. Množství posádek, pestrá startovní listina a příjemné letní počasí přilákaly do Mladé Boleslavi na Rally Bohemia velké množství diváků, kteří mohli sledovat velmi pěkný sport. V pátek na Mladoboleslavsku se závodilo na hodně kluzkém povrchu rychlostních zkoušek Lobeč a Vinec, které před průjezdem startovního pole zasáhly bouřky, a v sobotu naopak přišly ke slovu suché varianty pneumatik s vyšší tvrdostí. Posádky účastnící se Poháru Pirelli se opět neztratily a bodovaly i v celkovém pořadí ve svých třídách.

Nejrychlejší posádkou v Poháru Pirelli v absolutní klasifikaci Rally Bohemia byli tentokrát lídři MMČR v kategorii produkčních vozů, kterými jsou Marcel Tuček s Petrem Dufkem v pestrobarevně zbarveném Mitsubishi Lancer EVO IX. Za nimi, tentokrát s produkčním Subaru Impreza STi skončila posádka Michal Kraml – Marcel Kraml, kterou v poslední době vídáme spíše s vozem třídy R2. Ve třídě 5 mezi atmosférickými dvoulitry dojel v Poháru Pirelli osamocený Michal Kravec navigovaný Josefem Králem, kteří startovali s osvědčeným Renaultem Clio R3.

Skvělého úspěchu na pneumatikách Pirelli na Rally Bohemia dosáhla posádka se startovním číslem 24, kterou tvořili Ondřej Bisaha s Petrem Pížou. Ti s Citroënem C2 R2 Max zvítězili v celkové klasifikaci třídy 6, k čemuž jim pořadatelé Poháru Pirelli upřímně gratulují. Stejný úspěch, tedy vítězství ve třídě si na Rally Bohemia připsala další posádka startující na pneumatikách Pirelli a pravidelně bodující do Poháru Pirelli, kterou tvořila dvojice David Štefan – Ivan Řihánek s Hondou Civic VTi. Pořadatelé Poháru Pirelli i jim gratulují k tomuto úspěchu na náročné rally Bohemia. Druzí v Poháru Pirelli ve třídě 9 skončili Milan Obadal s Ivo Vybíralem, také s Hondou, kteří se díky soustavnému sbírání bodů vyhoupli do čela hodnocení Poháru Pirelli. Stále ale není nic jistého, protože Pohár Pirelli ještě čekají dva mistrovské závody a ke slovu přijde i škrtání výsledků.

Pohár Pirelli v Mediasport MMČR teď čeká krátká letní pauza, již na konci prázdnin ukončí barum Rally ve Zlíně. Více informací o Poháru Pirelli a o soutěžních pneumatikách Pirelli vám podají pracovníci firmy Motorsport, spol.s r.o.,na telefonu 724 208 808 nebo na mailu kominek@motorsport.cz či podhajsky@motorsport.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!