Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
19. 7. 2014 17:11 − 3641× − 5

Kubica by chtěl absolvovat více startů mimo MS

V rámci tréninku startoval Robert Kubica nedávno v Itálii s Fiestou RS WRC a na tento start bych chtěl navázat.

Minulý víkend se Robert Kubica účastnil s vozem Ford Fiesta RS WRC regionální italské soutěže Rally Internazionale del Casentino a za volantem vozu připravovaného týmem A-Style by se Polák chtěl v Itálii objevit ještě několikrát z důvodů co nejlepšího tréninku na nadcházející asfaltové soutěže v MS. Na zpevněném povrchu totiž Kubica startoval naposled loni v Katalánsku, kde si s Citroenem DS3 RRC dojel pro 9. místo absolutně. Z toho důvodu jezdec věří, že každý kilometr, který na asfaltu najede mu přijde jenom k dobru.

"Čím více soutěží odjedu, tím více z toho budu zajisté profitovat," říká Robert Kubica a pokračuje, "bude složité toho najet více před Německem, které je nadcházející měsíc, ale A-Style by mě rád měl v autě pro několik dalších soutěží. Jenže se také ještě musí sejít čas a finance. Pokud by se nějaká šance startovat naskytla, rád pojedu. I krátké soutěže jsou mnohem lepší než testování. Pouze na soutěžích máte seznamovací jízdy na trati a poté na ní závodíte."

Polský jezdec se dále zamýšlí nad přínosy, které mu start na soutěži v Itálii přinesl: "Vím co od Německa očekávat a vím, že mohu díky tomuto startu lépe vyladit svůj rozpis." Ale i přes to však Kubica zůstává nohama na zemi, pokud jde o jeho očekávání pro asfaltové soutěže MS, kde jej mnozí fanoušci pasují až do role černého koně, který by mohl velmi překvapit. "Těžko říct, co od asfaltových soutěží letos očekávat. Jedna soutěž v Itálii nic nemění. Vím na čem pracovat, kde se zlepšit a abych byl upřímný, jsem v dobré náladě ve které jsem několik posledních měsíců. Dělal jsem chyby, ale některé z nich byly dílem smůly. Jenom čekám kdy přijdou zkušenosti se kterými se dostaví vyrovnanost výkonů a pak vše půjde správným směrem," uzavírá Robert Kubica v optimistickém duchu.

Komentářů celkem: 5
19. 7. 2014 20:321
0 0
Tak hurá na Barumku Robertesmajlík
19. 7. 2014 21:212
0 0
A má Robert tolik aut? smajlík
19. 7. 2014 21:363
0 0
Jenom čekám kdy přijdou zkušenosti se kterými se dostaví vyrovnanost výkonů a pak vše půjde správným směrem,".Samy od sebe určitě nepřijdousmajlík
20. 7. 2014 19:194
0 0
hujer - nevim jak jinak než ježděním, by měl získat zkušenosti. Solberg, Gronholm a všichni ostatní v první sezóně taky dost bourali, snad až na Loeba....po půlce první sezóny v MS s WRCem ho nějak hodnotit mi přijde komické.
21. 7. 2014 10:065
0 0
Z tohohle Robertova konání se dobře vyrozumí, jak zatraceně dobrej je Ogi a další ze špičky, když letí nízko nad zemí, a přesto jede takřka bezchybně a s přehledem. Klobouk dolů...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!