21. 7. 2014 19:18 − 2162× − 0

M. Daňhelová na Bohemii: Překvapilo mne, že už se blíží cíl

Zvládnutí Rally Bohemia bylo dalším úkolem Martiny Daňhelové při navazování přátelských vztahů s vozem kategorie R3.

Zvládnutí slavné Rally Bohemia bylo dalším úkolem Martiny Daňhelové a Vlastimila Daňhela při jejich navazování přátelských vztahů s vozem kategorie R3. Vše proběhlo zdárně a Jihočeši dojeli do cíle těžké soutěže jako jedenáctá posádka pořadí vozů s jednou poháněnou nápravou

Martina Daňhelová si na nedávné hustopečské soutěži ověřila, že se na suchých tratích postupně může přibližovat nejrychlejším pilotům kategorie 2WD domácího šampionátu v rally. Na tradičních úsecích Rally Bohemia kolem Vince a Bezdědic ale v páteční etapě opět očekávaly jezdce méně přilnavé povrchy. „V takovýchto podmínkách se ještě máme hodně co učit a na soupeře ztrácíme,“ zamýšlí se jihočeská závodnice. „Přiznám se, že mne zejména na rychlostní zkoušce se startem v Bezdědicích místy překvapilo, jak moc může i suchý asfalt klouzat. Nechtěli jsme autu ublížit, a tak jsme raději zvolili opatrnější tempo. Sobotní dopoledne bylo o něco lepší, ale pořád jsme tak trochu očichávali, co si se silným autem můžeme vlastně dovolit.

Až v tankovací zóně po RZ7 mne týmoví mechanici pořádně probudili. To bylo v okamžiku, kdy mě upozornili na skvělé časy naší norské soupeřky Miriam Aasli, která nás v tu chvíli porážela o víc jak dvacet sekund. Řekla jsem si, že to takhle nenechám a konečně jsem začala pořádně závodit. Navíc jsem si uvědomila, že Bohemka je letos o pár ostrých kilometrů kratší než obvykle, a že mi tedy už vlastně do cíle soutěže moc času nezbývá. Závěrečná sekce už byla podle mých představ. Začali jsme se pořádně opírat do pneumatik, náskok mladé Seveřanky postupně začali snižovat a na závěrečné rychlostní zkoušce jsme ji v pořadí konečně přeskočili. Musím jí ale složit hold – bylo znát, že právě na kluzkých površích je doma a myslím, že z časů, které Miriam zajížděla letos na Bohemii, byli i mnozí pánové-závodníci trochu zaskočeni.

Když shrnu své pocity z Rally Bohemia, určitě to byla moc hezká soutěž a pro nás i poměrně úspěšná. Moc mne potěšilo, kolik diváků bylo kolem tratí, bylo z toho poznat, že se organizátorům zřejmě hodně povedla mediální kampaň a dokázali příznivce našeho sportu přilákat. Mnozí fanoušci nás také navštívili v servisní zóně. I s technikou jsme spokojeni – auto nám jelo tak, jak mělo, a kromě zrcátka odřeného o jeden z retardérů jsme mu ani nijak neublížili. Co se týče dalšího našeho programu – Krkonoše byly odloženy, a tak příští start nás čeká až za měsíc v Pačejově. Ale protože jsme zemědělci, nestěžujeme si, protože se aspoň do té doby budeme moci v klidu věnovat žním,“ uzavírá s úsměvem Martina Daňhelová.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!