22. 7. 2014 23:11 − 2067× − 0

Veszprém Rally – komentář

Maďarský šampionát na začátku prázdnin nabídnul své třetí letošní dějství, které se odehrálo na šotolinových cestách.

Maďarský šampionát na začátku prázdnin nabídnul své třetí letošní dějství, které se odehrálo na šotolinových cestách známé Veszprém Rally. Šotolinu si letos poprvé maďarští jezdci ozkoušeli v první etapě předcházející rally a moc se na ní nedařilo vedoucímu muži šampionátu Miklosi Kazárovi. Oproti úvodnímu Miskolci tam úřadující mistr vsadil na Ford Fiesta RRC, ale na start třetí soutěže znovu přivezl vítěznou techniku z úvodu sezóny. Na R5 už v Szekesfeherváru přezbrojil Frigyes Turán, který si ve Veszprému dělal zálusk hlavně na dokončení soutěže, což s neposlušným Peugeotem 208 není nikdy nic lehkého. Na vítězství z druhé rally roku naopak chtěl navázat pilot Škody Fabia Super 2000 Norbert Herczig.

V úvodních pěti zkouškách ale tomuto triu favoritů třikrát vypálil rybník David Botka. Když ale následně se svým Mitsubishi Lancer EVO IX R4 narazil do stromu a poškodil pravé přední kolo, jeho jízda předčasně skončila. Chyby se tentokrát nevyvaroval ani vítěz RZ 3 Herczig, poškozený tlumič na pátém testu mu vystavil stopku. Po výtečném druhém místu v úvodní rally se sezóna někdejšího mistra Csaby Spitzmüllera opět začíná obracet v utrpení. Tentokrát se mu po poruše motoru nepodařilo opustit servis uprostřed soutěže. Kazár mohl využít nezdaru některých svých soupeřů a vylepšit si náskok na čele průběžného pořadí, ale v soutěži se mu vůbec nedařilo. Na nejrychlejší piloty nestačil a musel se spokojit se čtvrtou příčkou. Turán zajistil křest ohněm novému přírůstku stáje TRT a zbrusu novou 208 dovezl do cíle na pěkné třetí příčce.

Ve výborném světle se i tentokrát předváděl Menyhért Krózser s Mitsubishi Lancer EVO IX R4, ale ani nyní nestačil na vůz Super 2000 a musel se smířit s druhým místem. V průběžném pořadí se každopádně drží početné skupiny stíhající lídra Kazára. Průběžné druhé místo nyní okupuje nejšťastnější muž Veszprému Sándor Ollé. Ten na sebe zatím více upozorňoval výrazným žlutým zbarvením svého Fordu Fiesta Super 2000 než pořádnými výkony. Tentokrát mu ale vše dokonale zapadlo do sebe a po odstoupení Botky šel do čela. Tam se dokázal udržet až do konce rally a získat pro sebe premiérové vítězství v rámci maďarského šampionátu.

Výsledky soutěže si můžete prohlédnout na ewrc-results.com

Stav šampionátu: 1. Kazár 53, 2. Ollé 37, 3. Herczig 33, 4. Krózser 32, 5. Turán 28, 6. Botka 22

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!