27. 7. 2014 23:20 − 2046× − 0

Francois Delecour míří zpátky na rumunský trůn

Po měsíční pauze pokračoval svým již pátým dílem rumunský šampionát dominovaný francouzským pilotem.

Po měsíční pauze pokračoval svým již pátým dílem rumunský šampionát. Toho se stejně jako v předešlých letech účastní i někdejší francouzský pilot MS Francois Delecour. Předcházející soutěž absolvoval v Peugeotu 207 Super 2000, ale nyní se vrátil do Subaru Impreza Sti N14, které pilotoval na začátku roku. Bodově nejblíže se zatím Francouze drží Dan Girtofan pilotující Škodu Fabia Super 2000. Kromě Delecoura dokázal na vítězství v soutěži letos dosáhnout jediný jezdec, v Aradului se z triumfu radoval Edwin Keleti za volantem Fordu Fiesta R5. Mezi nejrychlejší piloty šampionátu se řadí i Simone Tempestini, který ale často doplácí na nespolehlivost. Pilot Peugeotu 207 Super 2000 musel i v Moldovei využít systém Rally2, když hned na začátku rally poškodil pravé zadní zavěšení.

Otec Simona Tempestiniho Marco soutěž rovněž začal smolným způsobem. Už na první zkoušce musel zastavit k výměně kola a na jeho kontě tak přibyla obří pětiminutová ztráta. V sobotu ráno pak Marco Ford Fiesta R5 poslal do stromu a soutěž pro něho skončila. Cíle se tentokrát nedočkal ani Maďar Gergely Szabó, který podruhé usednul do Škody Fabia Super 2000 a do odstoupení v devátém testu držel třetí místo. V cíli se nakonec z bronzu radoval druhý pilot Škody Girtofan, který si i díky tomu udržel druhé místo v průběžném pořadí mistrovství. Delecour se na prvním testu nevyhnul defektu a prvním lídrem Raliul Moldovei Pambac se stal Keleti. Po krátké páteční etapě rozdíl mezi lídrem a Francouzem činil 20,3 sekundy. Během prvních dvou zkoušek sobotního rána se odstup ještě o vteřinku navýšil. Na sedmé a osmé zkoušce ovšem Keleti celý svůj náskok pozbyl a ani v závěru se už na útok nezmohl. Delecour tak vyhrál už čtvrtou letošní rumunskou rally a již na začátku září při předposledním klání se může radovat ze zisku titulu.

Výsledky této soutěže rumunského mistrovství na těchto stránkách.

Stav rumunského šampionátu: 1. Delecour 105, 2. Girtofan 73,2, 3. Keleti 68, 4. Barbu 47, 5. S. Tempestini 41,6, 6. Raspopa 28,8

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!