28. 7. 2014 12:10 − 2110× − 2

Jan Vonka: Dobrý dojem zkazila špatně fungující časomíra

Rozporuplné pocity si z uplynulé Rally Krušné hory odváží modřický tým Vonka Racing.

Rozporuplné pocity si z uplynulé Rally Krušné hory odváží modřický tým Vonka Racing. Třetí místo ve třídě A5 by nebylo za běžných okolností vůbec špatným výsledkem, nebýt potíží s časomírou a technických problémů, mohla modřicko-jablonecká posádka Jan Vonka a Tomáš Pfajfr bojovat o lepší výsledek.

„Zdá se, že jsme měli problém s palivem, protože motor nešel vytočit do více jak šesti tisíc otáček. Po Radouni, kde auto fungovalo skvěle, se někde najednou zjevil problém,“ řekl po soutěži zkušený Jan Vonka. Se svým BMW M3 ztratil v Krušných horách na nejrychlejší posádku třídy A5, Poláka Bise, více než minutu a půl.

Možná více, než technické problém, posádku potrápili problémy se špatně fungující časomírou. „Dobrý dojem ze soutěže mi zkazila špatně fungující časomíra na rychlostní zkoušce Janov – Mníšek, kde rozdíl mezi našimi stopkami byl markantní,“ řekl pilot. I po problémech s časomírou se podařilo ukořistit dobré třetí místo ve třídě A5. Náskok Pawla Bise se ztenčil na rozdíl 10 bodů a to znamená, že to bude ještě zajímavý souboj do konce sezóny, kdy zbývají dvě soutěže.

„Většina ostrých kilometrů byla do kopce, a proto nás všichni ironicky pasovali do pozice absolutních vítězů celé soutěže. Všichni věděli, že Honza je velmi zkušený a hlavně úspěšný závodník v závodech do vrchu,“ uzavřel spolujezdec Tomáš Pfajfr.

Vonka Racing se už pomalu připravuje na další soutěž Českomoravského poháru v rallye. Tou je srpnová Rallye Železné hory v okolí Chrudimi.

Komentářů celkem: 2
28. 7. 2014 19:021
0 0
kucí, což takhle se v autě domluvit? smajlík před tejdnem sem to samý napsal mitfára, teď fára a za tejden se přidaj i mecháňové se svým pohledem? smajlík
29. 7. 2014 09:192
0 0
Sorry Novej, já to měl jako blog, tohle je TZ smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!