28. 7. 2014 19:08 − 2953× − 2

Nikara pomýšlí doma vysoko

Jarkko Nikara patřil vždy na své domácí soutěži k nejrychlejším jezdcům ve své třídě.

Jarkko Nikara patřil vždy na své domácí soutěži k nejrychlejším jezdcům ve své třídě, ne vždy dokázal ale dotáhnout své úsilí do úspěšného konce. Nejlepší výsledek zaznamenal osmadvacetiletý jezdec v roce 2012, kdy deklasoval svoji konkurenci ve třídě 3 (celkově 13. pozice). Loni se doma předvedl v dobrém světle poprvé s vozem WRC, Mini Cooper WRC ale jeho snažení nevydrželo a v předposlední zkoušce musel Nikara odstoupit kvůli poškozenému tlumiči. Letos osedlá Jarkko Nikara se zkušeným spolujezdcem Jarkko Kalliolepo v domácím závodě Ford Fiesta RS WRC od M-Sportu.


Loni musel odstoupit Nikara z 6. příčky, letos by rád ještě výš a hlavně až do cíle.

"Moc potřebuji dobrý výsledek, když je to už má osmá Rally Finland. Je pak mnohem snažší vyjednávat s týmy, když uděláte dobrý výsledek právě na Finské Rally. Hodně to pomáhá. Znám některé zkoušky docela dobře, takže chci na některých místech hodně tlačit. Toto bude můj hlavní cíl v tomto roce a uvidíme, kam se dostaneme. Jsem nadšený a nemůžu se dočkat," řekl k nadcházející soutěži Mistrovství Světa Jarkko Nikara. Finský soutěžák pojede na pneumatikách Pirelli a do vozu usedl poprvé včera při testování.

64. ročník Neste Oil Rally Finland 2014 startuje ve čtvrtek podvečerní etapou, jak se zadaří současnému lídrovi finského šampionátu, budeme vědět v neděli po obědě.

Komentářů celkem: 2
28. 7. 2014 20:07
0 0
jemu budu fandit úplně nejvíc smajlík smajlík
28. 7. 2014 20:19
0 0
Držím mu palce, jen ať mu jeho přání vyjde!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!