Vlastimil Resl - eWRC.cz
30. 7. 2014 06:02 − 5345× − 0

Destruction Derby Dobrovice klepe na dveře

2. srpna se v Dobrovicích na Mladoboleslavsku uskuteční den plný adrenalinu a zábavy.

Když loni koncem léta uspořádala parta kamarádů, sdružených pod názvem Chibuk Racing Team, hobby závody v Katusicích, rozhodně nečekala tak obrovský zájem účastníků i diváků. Druhý ročník už tedy pojala mnohem velkolepěji a 2. srpna se tak v Dobrovicích na Mladoboleslavsku uskuteční den plný adrenalinu a zábavy.

Jedním z iniciátorů letošní Destruction Derby je Tomáš Tochtar. „Myšlenka se zrodila úplně jednoduše. Měli jsme na dílně pár vraků a s partou kamarádů jsme se rozhodli je ještě před odvezením do sběru dorazit a využít k zábavě. Loni na katusickém letišti se nás k našemu údivu sešlo dvaatřicet. Propagaci jsme přitom, vyjma zmínek na facebooku, žádnou nedělali. Letos jsme se tedy rozhodli pojmout celou akci ve velkém stylu. Po Mladé Boleslavi a okolí visí plakáty, na radiu běží reklamy atd. Celý závod jsme přesunuli do areálu JP Stav Dobrovice. Této firmě za zázemí, prostory a pomoc s přípravou závodiště moc děkujeme. Polovinu trati tvoří betonové panely, polovinu šotolina. Chybět nebude klopená zatáčka ani skok,“ přibližuje rozmach podniku účastník několika automobilových i motocyklových závodů a špičkový mechanik.

Zatímco loni vše fungovalo opravdu amatérsky, letos by to mělo opravdu stát za to. „Loni jsme startovní čísla a následné rozdělení rozjížděk řešili taháním lístečků z klobouku. Letos už vše předem navolí počítačový program. Prostě přijdeš, podepíšeš revers, vytáhneš si z klobouku číslo a podle něj hned dostaneš rozpis jízd. Chci apelovat na jezdce, aby se zavčasu přihlásili. Nebylo by totiž dobré, aby jich byl nesmyslný počet. Optimální kapacita je kolem osmdesáti,“ uvažuje Tomáš Tochtar a přidává informace o doplňkovém programu. „Vložený bude motokrosový závod pod záštitou špičkového pilota Petra Bartoše, který pak pojede i v závodě automobilů. S Fordem Mondeo se představí Jakub Rejlek z Faster Magazinu, moderovat celou akci budou vždy výřeční a dobře naladění Ráca a Pěnda. Pivní štafeta, kdy se sto lidí pokusí vypít v návaznosti za sebou co nejrychleji sto piv, se pokusí zaútočit na rekord do Guinessovy knihy rekordů. K dispozici bude skákací hrad pro děti, možnost svezení ve vrtulníku a spousta stánků s občerstvením a sponzorským pivem Svijany.“

Tomáš se za volantem hondy stal absolutním vítězem loňského premiérového ročníku a startovat hodlá i letos. „Vsadím opět buď na nějakého lehčího „Japonce“ nebo naopak na těžkou omegu. Podmínkou je náhon na jednu osu a celková hmotnost do 3500kg. Zakázány jsou výztuhy navíc kromě montážní pěny. Povolené jsou pneumatiky jen s E homologací. Sedačku, pásy či bezpečnostní rám si může každý zabudovat dle libosti. Vhodné bude vyndat světla, aby byl minimalizován bordel na trati, a demontovat co nejvíce dílů výfuku. Pravidla jsou autokrosová, pouze s tím rozdílem, že kontakt mezi jezdci je povolen."

"Plánuji, aby každý účastník absolvoval šest až sedm rozjížděk a finále. Pro jezdce i diváky bude určitě zajímavé, že finále se pojedou od déčka až po áčkové. Účelem je především maximální zábava všech zúčastněných a rychlý sled jízd. Prostě žádné dlouhé nudné čekání. Kdo auto zničí a nebude ho chtít už odvézt domů, klidně ho od něj odkoupím na sběr jako železo. O zábavu bude postaráno a já srdečně zvu všechny příznivce rychlých kol na první srpnovou sobotu do Dobrovice,“ končí své povídání Tomáš Tochtar.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!