3. 8. 2014 10:22 − 5218× − 2

Craig Breen odstupuje z Finské Rally kvůli poraněným zádům

Na páté vystoupení ve Finské Rally nebude Craig Breen vzpomínat v dobrém.

Na páté vystoupení ve Finské Rally nebude Craig Breen vzpomínat v dobrém. V dnešní úvodní rychlostní zkoušce musel odstoupit kvůli problémům se zády po tvrdém doskoku na jednom z mnoha finských horizontů. Sedmikilometrovou vložku čtyřiadvacetiletý jezdec dokončil (dokonce na 11. místě), další pokračování posádky Breen – Martin je ale nemožné.

"Snažil jsem se jet skoky naplno a teď ležím na zádech, bohužel. Je to velké zklamání, protože jsem chtěl tuto rally dokončit," řekl v cíli rychlostní zkoušky Ruuhimäki Craig Breen Colinu Clarkovi, reportérovi WRC. Krátce poté se o irského závodníka začal starat zdravotnický personál v cíli RZ, odkud má být převezen do nemocnice na rentgen a další kontroly. Jeho spolujezdec Scott Martin vyšel z tvrdého přistání bez úhony. "Auto přistálo na všech čtyřech kolech, ale bylo to velmi tvrdé přistání. Není okamžik, kdy by Craig nechtěl řídit, ale bude mnohem lepší, když ho prohlédnou. Doufám, že bude v pořádku," dodal navigátor.


Foto: twitter ‏@oikis

Dvojice Craig Breen – Scott Martin má letos v plánu kompletní ERC, k tomu dokázali sehnat budget na tři starty v MS s vozem WRC. S Fordem Fiestou RS WRC mají za sebou únorovou Švédskou Rally (9. příčka), nyní odstoupili z Finska a v plánu je ještě Německo. To se koná už za tři týdny, další týden následuje Barum Rally, kde by se měl ukázat Breen s Peugeotem 208 T16. Doufejme tedy, že Breena nevyřadí na delší čas zdravotní problém s jeho zády.

Komentářů celkem: 2
3. 8. 2014 10:331
0 0
To je velmi nepříjemné... škodasmajlík
P.S. Zajímavé, že jedou s Fordem v kombinézách od Peugeotu...smajlík
3. 8. 2014 11:062
0 0
že by český problém "HONZA"
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!