Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
5. 8. 2014 21:26 − 1642× − 0

FS Germany zůstává nadále nepokořená

Na závodě Formula Student Germany 2014 byly oba dva víkendové dny věnovány dynamickým disciplínám.

Na závodě Formula Student Germany 2014 byly oba dva víkendové dny věnovány dynamickým disciplínám z nichž nejvíce čněl nedělní vytrvalostí závod, který představuje tu nejdůležitější a hlavní disciplínu celého týdne čemuž odpovídá jeho bodování, které představuje více než třetinu všech bodů, které lze získat. Ale než přišel na řadu, bylo potřeba v sobotu absolvovat test akcelerace a autokros, který složí jako kvalifikace na neděli. První víkendový den začínal dopoledne akcelerací o níž v týmu TU Brno Racing vědí, že není jejich nejsilnější disciplínou a že zde nelze očekávat příliš zářivé výsledky. A to se také na startovní rovince Hockenheimringu, kde tato disciplína probíhala, potvrdilo, když čas 4,89 sekundy znamenal 44. příčku.


Foto: Pavel Malý

Odpoledne byl čas na autokros, který se díky počasí stal taktickou bitvou nervů za jakou by se nemusely stydět ani nejvýznamnější světové motoristické šampionáty. Od oběda se nad okruhem stahovala černá mračna, která značila možnost deště, který přišel několik minut před začátek autokrosu. V této chvíli započala horečná aktivita, kdy se každý tým snažil získat co nejlepší předpověď počasí a zjistit, zda-li bude déšť záležitostí dočasnou nebo dlouhodobou. Počasí se nakonec umoudřilo a po oschnutí tratě se disciplína rozjela a s ní se vstříc svému kolečku po trati vydala i dvojice řidičů TU Brno Racing. Po započtení penalizace za jednu sraženou kuželku z toho bylo v cíli nakonec 25. místo, které slibovalo start v odpolední sekci vytrvalostního závodu.

Neděle přinesla vyvrcholení celého podniku Formula Student Germany 2014, kterým byl již zmíněný vytrvalostní závod. O něm je známo a pokaždé se to potvrzuje i na trati, že jenom dojet jej je mnohdy obrovská výhra a úspěch. Vždyť i letos jej dokončila zhruba polovina startujících a o náročnosti svědčí i to, že nedokončilo i několik vozů úzké světové špičky. Řady odstoupených však bohužel čítaly i formuli Dragon týmu TU Brno Racing, která musela z vytrvalostního závodu odstoupit kvůli uvolněné hadici chlazení v 11. kole. To té doby však předváděla i díky výkonům řidiče za volantem velmi dobrý výkon a i přes nedokončený závod se prokázalo, že tým TU Brno Racing se může měřit se širší světovou špičkou.


Foto: Pavel Malý

Nyní je před členy týmu pouhých několik desítek hodin času na přípravu Dragona na závod FS Czech, který se koná od 6. – 10. srpna na CzechRingu v Hradci Králové a o jeho průběhu vás budeme opět informovat. Na závěr dejme slovo team leaderovi Davidu Hodasovi, který ze svého pohledu hodnotí německé vystoupení týmu: „Celkově můžeme hodnotit závody Formula Student Germany 2014 jako pozitivní. Podařily se nám naprosto skvělé dílčí výsledky především v disciplíně Skid Pad, ale také v prezentačních soutěžích Design a Cost. Jedinou černou skkvrnou na našem výsledném umístění je bohužel odstoupení z hlavního závodu, kde jsme předváděli fantastické časy na kolo srovnatelné se světovou špičkou. Projetí cílovou páskou by pro nás znamenalo posunutí přibližně o 20 míst vpřed a zařazení mezi světovou špičku. Nicméně máme před sebou další dva závody, kde se budeme snažit dělat vše možné pro to, abychom dále zlepšovali naše výsledky.“

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!