Rally de las Sierras Chicas – komentář

Letošní roční agentinského šampionátu se zatím s jedinou výjimkou motá kolem Villa Carlos Paz, centra argentinského podniku MS.

Letošní roční agentinského šampionátu se zatím s jedinou výjimkou motá kolem Villa Carlos Paz, centra argentinského podniku světového šampionátu. Na známých úsecích této rally se zčásti odehrál i čtvrtý díl, v rámci jehož první etapy se dvakrát odjel mamutí jednapadesátikilometrový úsek Ascochinga – Aqua de Oro. Ani jedno vítězství si zatím na své konto nepřipsal tamní multišampión Federico Villagra. Smůla se ho zatím drží doslova úporně a nic se nezměnilo ani v Sierras Chicas, kde jej ze hry vyřadila porucha transmisí jeho Fordu Fiesta MR. Na místě, které v dřívějších letech okupoval právě Villagra, se zatím vyhřívá pilot Chevroletu Agile MR Marcos Ligato. Čtvrtý podnik se ale rozhodně nevyvíjel podle jeho představ. Kvůli problémům s hydraulikou v sobotu ztratil 6 minut a v cíli se musel spokojit až s devátým místem a nedělním etapovým triumfem.

Claudio Menzi pilotující Ford Fiesta MR do rally rovněž nevstoupil ideálním způsobem, když na prvním testu nechal kvůli defektu 5 minut. Bez bodů ale domů rozhodně neodjížděl, v cíli mu patřilo šesté místo. Dobře rozjetou sezónou se zatím může pyšnit Alejandro Cancio, který svůj Peugeot 207 MR do cíle dvakrát dovezl na bedně. Tento úspěch si zopakoval i ve čtvrtém dějství, kde dosáhnul na bronzový stupínek. Nejlepší vstup do soutěže zaznamenal Miguel Baldoni, který byl z minulé rally vyloučen pro nepovolenou pomoc. Tentokrát pilot Peugeotu 208 MR opanoval hned první etapu a druhý den vedl souboj s Nicolasem Fuchsem v tradičním Fordu Fiesta MR. Peruánec v neděli vyhrál dva testy, ale ani to mu k vítězství nestačilo. První triumf pro Peugeot 208 MR totiž v Sierras Chicas vybojoval Baldoni, což jej vyneslo na průběžnou třetí pozici v šampionátu. Lídrem i nadále zůstává Ligato.

Konečné výsledky této odjeté argentinské soutěže naleznete na ewrc-results.com

Stav šampionátu: 1. Ligato 98, 2. Cancio 92, 3. Baldoni 81, 4. Fuchs 78, 5. Villagra 77, 6. L. Preto 73

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!