Duck Racing v Pačejově jen s posádkou Firla-Jůrka

Na Rally Agropa Pačejov nebude ani tentokráte chybět pražský tým Duck Racing.

Po více než dvou měsících se opět naplno rozbíhá Mistrovství České republiky ve Sprintrally. Po dvou podnicích na Valašsku se soutěžáci přesunou do Pačejova, který leží nedaleko Klatov.

Na Rally Agropa Pačejov nebude ani tentokráte chybět pražský tým Duck Racing, který však tentokráte pošle do soutěžních bojů pouze jeden vůz. Tím bude již tradičně Suparu Impreza STI, za jejímž volantem se na Klatovsku představí Lumír Firla s navigátorem Zdeňkem Jůrkou. Oběma patří v průběžném hodnocení MČR ve Sprintrally ve třídě 3 třetí příčka. Na druhého Zimmermana však orlovský jezdec ztrácí pouhé dva body a tak bude pačejovská bitva o to důležitější.

„Poté, co byly zrušeny Krkonoše i Kostelec, bude Agropa vlastně jedinou letošní soutěží v Čechách. Moc se na ni těším. Naposledy jsem zde jel v roce 2012 a vždy to byl velmi dobře organizovaný závod s technicky náročnými, ale krásnými zkouškami. Naše Subaru i my jsme stroprocentně připraveni a já věřím, že se nám bude v Pačejově dařit. Naším cílem je vítězství ve třídě, ale kdo ví. Zrovna dnes jsem viděl startovku a jsem z toho celkem překvapen. Čeká nás velká konkurence, podle seznamu přihlášených to bude skoro jako na Kopné ,“ řekl Lumír Firla.

Jak již bylo zmíněno v úvodu, Lumír Firla bude v Pačejově jediným zástupcem týmu Duck Racing. Jeho týmový parťák, Petr Kačírek bude v témže čase bojovat zhruba o 160 km severněji o okruhové body do FIA Mistrovství zóny Střední Evropy. Tým Duck Racing však nebude o nadcházejícím víkendu bojovat pouze v Pačejově a v Mostě. Zbývající část týmu, bude v pražských dílnách svádět neúprosný souboj s časem, při přípravě ojedinělého speciálu pro mexickou soutěž La Carrera Panamericana. Více již říká sám Petr Kačírek:

„Tento víkend bude velice náročný. Část týmu odjíždí do Mostu na okruh, Lumír bude bojovat v Pačejově a zbytek týmu zůstává v Praze, kde se dodělávají vozy do Mexica. Jediné Petráskovo Porsche už jezdí a Jarda ho bude testovat s námi v Mostě, dokončení mého BMW a Štajfova Subaru ještě nějaký čas zabere. La Carrera Panamericana 2014 je sice až v říjnu, ale odjet lodí musejí auta již začátkem září. Rádi bychom představili vůz už na Barum Rally při Star Rally, takže nám již mnoho času nezbývá.“

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!