Ondřej Plšek - eWRC.cz
11. 8. 2014 18:14 − 3791× − 2

Marcus Grönholm testovacím jezdcem Volkswagenu

Po odchodu Carlose Sainze sáhl tým VW Motorsport po další legendě rallysportu.

Marcus Grönholm je novým členem továrního týmu Volkswagenu. Dvojnásobný mistr světa z let 2000 a 2002 má za úkol testovat VW Polo R WRC. Po odchodu Carlose Sainze, který se vydal k Peugeotu, je tak Grönholm další legendou u Volkswagen Motorsport.

"Máme velkou radost, že jsme získali Marcuse Grönholma jako testovacího jezdce pro náš projekt WRC," řekl Jost Capito. "Marcus je jedním z nejúspěšnějších a nejtalentovanějších jezdců vůbec a bude nás podporovat v dalším vývoji Polo R WRC. Díky jeho velkým technickým znalostem a analytických schopností bude schopen dát našim inženýrům cenné informace."

Poprvé seděl dvojnásobný mistr světa za volantem VW Polo R WRC během šotolinového testu v okolí jihofrancouzského Fontjoncouse začátkem srpna. Zajímavý je bezpochyby fakt, že jen pár dní předem startoval v rámci Helsinki Battle s Hyundai i20 WRC, takže má čerstvou zkušenost s oběma vozy.

Komentářů celkem: 2
12. 8. 2014 15:161
0 0
A jelikož nejlepším testem jsou ostré soutěže, tak by mohl Marcus odjet i nějakou rally s Polem WRC... Ale nevím, jestli na Jéžíška pro mě není moc brzo?!smajlík
13. 8. 2014 15:052
0 0
Původně napsal hobit
A jelikož nejlepším testem jsou ostré soutěže, tak by mohl Marcus odjet i nějakou rally s Polem WRC... Ale nevím, jestli na Jéžíška pro mě není moc brzo?!

Neříkej to, neříkej to!
A ještě si představte, že by s ním Colin Clark dělal rozhovor na stopce... ojojojojoj! smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!