14. 8. 2014 14:19 − 1984× − 0

Divácké tipy na Mogul Rallye Železné hory

Již tento pátek začne slavnostním startem na chrudimském Resselově náměstí předposlední podnik Českomoravského poháru rallye.

Již tento pátek začne slavnostním startem na chrudimském Resselově náměstí předposlední podnik Českomoravského poháru rallye. Pojďme tedy nehlédnout do startovní listiny a na rychlostní zkoušky třináctého ročníku této soutěže.

Program soutěže pro posádky začíná již v pátek ráno, případně ve čtvrtek večer příjezdem. Pro diváky se začíná v pátek ve tři hodiny odpoledne, kdy se posádky se svými soutěžními vozy začnou shromažďovat na Resselově náměstí v Chrudimi. Po krátkém programu, který potěší především mužskou část publika, pak od čtvrté hodiny začne moderátor postupně představovat všech 134 posádek. Z tohoto čísla tvoří 120 „ostré“ vozy, zbylých 14 jsou pak předjezdci, legendy a účastníci jízdy pravidelnosti.

Mezi legendami najdeme Břetislava Engeho, otce jediného českého pilota F1, který odstartuje se Škodou 130 LR. Tomáš Svoboda přiveze Fiat 131 Abarth a Antonín Blažek Audi S2. V poli účastníků ČMPR nechybí žádný z favoritů a medailistů z předchozích soutěží – Šikl, Černý, Zabloudil, Milowský, Kopáček. Již tak velkou konkurenci ještě přiostří navrátilec do tzv. hobby soutěží Chepil nebo Mareš, který oslnil při svém prvním startu s Lancerem EVO VI od Sportgarage na Orlických horách. Za povšimnutí jistě také stojí předjezdec s číslem 0, kterým je Karel Macek, dá se říci pravidelný účastník Rallye Železné hory, letos opět sedlající Porsche 997 GT3.

A nyní již pojďme na rychlostní zkoušky. Ty jsou celkem tři a každá z nich se pojede třikrát. Na úvodním úseku Stolany – Deblov je doporučeným místem pro diváky odbočení pod obcí Pohled. Sledování průjezdů bude ale možné jen zezadu od kravína, protože na polích okolo silnice je vzrostlá kukuřice. Doporučený přístup k tomuto místu je přes Mladoňovice. Druhý test Liboměřice – Petrkov nabízí pro diváky nejvíce míst k bezpečnému sledování. Z hlediska nejen rallyového lze pak nejvíce doporučit odbočení v Křižanově, kde bude v hasičské zbrojnici přichystáno i občerstvení a nejinak tomu bude i v Samařově. Tam bude možné sledovat úzký vracák a mezi průjezdy nachystali dobrovolní hasiči z Liboměřic i doprovodný program. Přehledná místa pro diváky pak nabízí i nájezd a sjezd z hlavní silnice 337 přístupné od Libkova, respektive Bojanova. Závěrečný úsek Nasavrky – Loučky pak nabízí opět dvě doporučená místa. Prvním je rychlý průjezd obcí Podlíšťany, kde mohou diváci stát za rybníkem nebo na mostku přes potok a dále pak odbočení v Loučkách nedaleko před cílem.

Mezi opakovanými průjezdy rychlostních zkoušek pak je i přes veliký počet posádek dostatek času na přejezdy na další místa. Vše potřebné pro plánování sobotního výletu, tedy harmonogram, mapy a seznam přihlášených najdete na www.rallyepardubice.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!