Tým Hyundai je připraven na německý asfalt

Thierry Neuville a Nicolas Gilsoul povedou tým tří posádek Hyundai.

Poté, co se dosavadní podniky seriálu WRC jely především na šotolině, se týmy připravují na první skutečně asfaltovou rally v Německu. Ta startuje tento týden a tým Hyundai Shell World bude mít v podstatě domácí prostředí, jelikož jeho centrála v Alzenau sídlí zhruba dvě stovky kilometrů od místa, kde se rally pojede.

Thierry Neuville a Nicolas Gilsoul povedou tým tří posádek Hyundai. Belgičany doplní Dani Sordo a Marc Martí, kteří se do seriálu vracejí po své poslední účasti na Rally Argentina. K těmto dvěma posádkám se ještě přidá dosavadní testovací jezdec, Francouz Bryan Bouffier, se spolujezdcem Xavierem Panserim, pro které to bude premiéra v týmu Hyundai v rámci seriálu WRC.

Tým Hyundai doufá, že se mu celou rally podaří dokončit se všemi vozy a že nasbírá co nejvíce zkušeností na asfaltovém povrchu pro zbytek sezóny.

Šéf týmu Michel Nandan řekl: “Německá rallye pro náš tým představuje další výzvu. Poprvé se pojede na asfaltu a my chystáme také určitá vylepšení karoserie. Myslím ale, že jsme velmi dobře připraveni. Máme na to, abychom dosáhli dobrých umístění v rámci jednotlivých rychlostních zkoušek.”

Německá rallye je v podstatě domácím podnikem i pro hlavního jezdce týmu Hyundai Thierry Neuvilla, jelikož jeho rodné město St. Vith je vzdálené jen 85 km od Trieru, kde se devátý podnik sezóny uskuteční. “Německá rally je skutečně mou domácí. Bude tam mnoho fanoušků z Belgie, včetně mé rodiny a přátel. Velmi se na to těším. Na asfaltu se cítím příjemně a budu se snažit o co nejlepší umístění,” poznamenal Thierry Neuville.

Vítěz loňské německé rally, Dani Sordo, se do týmu Hyundai vrací na svůj čtvrtý podnik sezóny. „Německou rally mám velmi rád a moc jsem se na asfaltový povrch těšil. Vloni jsem zde vyhrál a jsem zvědavý, jak to půjde letos. Myslím, že jsme dobře připraveni,” uvedl Sordo.

Rallye Deutchland startuje ve čtvrtek 21. srpna tradičním ceremoniálem v Trieru u Porta Nigra, která je na seznamu světového dědictví UNESCO. Na jezdce čeká osmnáct rychlostních zkoušek o celkové délce 362 kilometrů.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!