Driving Day & PlechCup 2014: Volné jízdy, koučink

Autodrom Sosnová v sobotu 30.8. přivítá nadšené řidiče. Proběhne tu Driving Day – den volných okruhových jízd Driving Day & PlechCup.

  • Autíčkář.cz spolu s Driving Academy pořádají den pro začínající i pokročilé řidiče
  • Autodrom Sosnová bude otevřen 30. 8. 2014 od 9:00 do 18:00
  • Účastníkům budou k dispozici trenéři Driving Academy, Jan Charouz a Martin Semerád a Martin Mašek, kteří budou poskytovat koučink zdarma
  • Driving Academy přiveze také svoje závodní speciály, které bude možné pronajmout
  • PlechCup 2014 je jedinečnou cestou, jak zažít automobilové závody s minimálními náklady
  • Další program- Kropení dráhy, zapůjčení Laptimerů Qstarz, TimeAttack
  • 25. srpna 2014, Sosnová: Autodrom Sosnová v sobotu 30.8. přivítá nadšené řidiče. Proběhne tu Driving Day – den volných okruhových jízd, spojených s koučinkem a závody levných vozů PlechCup 2014. Akce nabídne začínajícím i pokročilým řidičům možnost pobavit se a u toho vypilovat své řidičské schopnosti. PlechCup 2014 navíc představuje příležitost zazávodit si i pro ty, kteří si účast v klasických automobilových závodech nemohou dovolit.

    „Autíčkář.cz i Driving Academy cílí na ty, pro které není řízení jen způsobem přepravy, ale koníčkem nebo přímo vášní. Na společném podniku Driving Day jim chceme nabídnout možnost zažít okruhové a závodní ježdění, včetně jízd se závodními instruktory a skutečného závodu“, říká Vojtěch Dobeš, šéfredaktor magazínu Autíčkář.cz.

    "Driving Day má být především způsobem, jak si užít zábavnou sobotu s rychlými auty. V pozadí se ale skrývá víc než jen zábava – okruhové ježdění je skvělou příležitostí vyzkoušet si vlastní limity i limity svého vozu, a stát se tak lepším a bezpečnějším řidičem. K tomu může napomoci i dopolední kropení dráhy pro účely nácviku jízdy řízeným smykem, zapůjčení laptimerů Qstarz k tréninku a na závěr měřená kola profi časomírou pro ty se soutěživější povahou", dodává Martin Semerád, automobilový závodník a zakladatel Driving Academy.

    V tom budou účastníkům pomáhat i instruktoři Driving Academy, Jan Charouz (F1) a Martin Semerád (WRC) a Martin Mašek (Drift), kteří budou v průběhu dne poskytovat bezplatné lekce okruhové jízdy. Pro řidiče, kteří si chtějí vyzkoušet skutečné sportovní náčiní, bude k dispozici také pronájem speciálů od Driving Academy – na okruhu bude připraven rally speciál Mitubishi Lancer Evo IX, okruhový Ford Fiesta CUP a BMW E30 upravené pro závody v driftech.

    PlechCup – závodění za pár korun

    Zkusit si automobilové závody na vlastní kůži je snem snad každého motoristického nadšence. Většina však zůstane právě jen u snů – závodění nepatří zrovna mezi finančně dostupné koníčky a i amatérské podniky se mohou rychle stát nenasytnými žrouty financí. Proto redakce magazínu Autíčkář.cz přišla se seriálem závodů PlechCup. Ten je inspirován americkou sérií 24h LeMons a je založen na jednoduché premise: nejlepší cestou, jak udržet náklady na závodění na dostupné úrovni, je omezit samotnou cenu závodních speciálů. Zatímco americké 24h LeMons je vyhrazeno pro vozy s pořizovací cenou do 500,- USD, u českého PlechCupu byla zvolena hranice 15 000,- Kč.

    Splnění této základní podmínky lze dokázat kupní smlouvou nebo prostě prohlášením majitele – v takovém případě záleží na rozhodnutí pořadatele závodu, jestli bude takové tvrzení považovat za realistické. Závodníci se však o způsobilosti svého vozu mohou s pořadatelem (redakcí) poradit předem, aby nedošlo ke komplikacím na místě.

    Kromě pořizovací ceny a technické způsobilosti (aniž by však bylo nutné mít vůz přihlášený k provozu v ČR) se na automobil nekladou žádné požadavky ani omezení. Vzhledem k tomu, že se závodí formou měřených jízd, není nezbytné bezpečnostní vybavení jako závodní sedačka nebo rám, i když se samozřejmě doporučuje použití helmy.

    Na trati tak proti sobě mohou stát automobily nejrůznějšího stáří, velikosti i výkonu motoru – v předcházejících kolech PlechCupu se tak ve startovním poli objevily vozy od Škody Felicia až po americký Ford Thunderbird.

    Kdy, kde a za kolik?

    Kdy a kde

    Na Autodromu Sosnová, v sobotu 30. 8. 2014 od 9:00 do 18:00.

    Za kolik?

  • 1 200 Kč / vůz / den – registrace a platba předem
  • 1 500 Kč / vůz / den – na místě
  • 1 000 Kč / vůz / den – klubová nabídka pro min. 10 vozů (domluva přes mail nebo telefon)
  • 200 Kč / 10min blok
  • 300 Kč / vůz / Timeattack
  • Driving Academy

    Driving Academy byla založena lidmi s vášní pro automobily a motosport. Hlavní myšlenka pochází od Martina Semeráda, automobilového závodníka se zkušenostmi z Mistrovství Světa v rally, který během své kariéry zažil jak ty nejkrásnější, tak ty nejsmutnější momenty a je tak člověkem, který má čím každého zájemce o pokročilé motoristické vzdělání obohatit. Organizace si klade za úkol zvyšování obecné motoristické gramotnosti, co se týče řízení a správného chování za volantem a tím zvýšení bezpečnosti silničního provozu. Prostředkem k tomu má být sjednocení nabídky motoristicko-vzdělávacích akcí na území ČR a nabídnutí příležitosti pro automobilové nadšence a majitele nejen sportovních vozů k vlastnímu řidičskému růstu. Dále organizace sjednocuje nabídku pronájmu okruhů, závodních speciálů a nabízí organizování kompletně zajištěných adrenalinových akcí pro firmy po celé republice.

    Jan Charouz je velmi úspěšný český závodník, působil jako testovací a rezervní jezdec u týmu F1 Lotus Renault GP. Nyní startuje v MS vytrvalostních závodů – Le Mans Series.

    Martin Semerád je automobilový závodník se zkušenostmi z Mistrovství Světa v rally. Získal titul FIA Talent Roku 2008 a titul nejmladšího vítěze závodu Mistrovství Světa v Rally, který stále drží od svého vítězství na Švédské Rally 2011 v rámci produkčních vozů (PWRC).

    Mitsubishi Lancer Exo IX, Legendární rally speciál o výkonu 300 koní, přenášených na všechna kola, při hmotnosti jen 1 350 kg. Za volantem stejného vozu získává Martin Semerád své závodní úspěchy.

    Ford Fiesta Cup, Okruhová Fiesta je ideálním vstupem do světa „opravdového závodění“. Vypadá možná nenápadně, ale 140 koní a 800 kilogramů vás přesvědčí.

    BMW E30 Drift, Zkuste se podívat na okruh bočním okénkem driftovacího speciálu, postaveného z legendární druhé generace trojkového BMW.

    Přihlášky: http://driving-academy.cz/kurzy/rally-driving
    Více informací: info@driving-academy.cz

    Komentářů celkem: 0
    Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

    Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
    Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!