Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
27. 8. 2014 23:11 − 2091× − 0

Peugeot UK se vrací s posádkou Ingram – Moreau

Pro talentovaného britského mladíka se Barum rally stanem místem premiéry za volantem P208 R2 v barvách britského importéra.

Dosavadní působení Chrise Ingrama bylo v evropském šampionátu spojeno s vozem Renault Twingo R2 se kterým ve své domovině startoval i v předchozích dvou letech. Letos si na několika podnicích ve Francii vyzkoušel konkurenční Peugeot 208 R2 a talentovaný 20-letý mladík, mimochodem nejmladší účastník juniorského ME, se počínaje Barum Czech rally Zlín představí v kokpitu speciálu se lvem ve znaku i na tratích ME. Aktuálně třetí pilot tabulky JERC tak bude sedlat stejný speciál jako jeho soupeři na první a druhé příčce. Celá tahle změna vozu se udála díky podpoře britského importéra francouzské značky, který se tak po tříletém projektu s Peugeotem 207 S2000 v Intercontinental rally challenge vrací na mezinárodní tratě.

"Jsem opravdu vděčný Peugeot Sportu za možnost řídit P208 R2. Tohle pro mě představuje dobrou možnost, jak Peugeotu ukázat, co jsem schopen předvést v cestě za mým cílem, kterým je zisk titulu evropského šampiona," říká ke svému novému angažmá Chris Ingram a pokračuje, "podle mého názoru je P208 R2 nejkonkurenceschopnější dvoukolkou v Mistrovství Evropy a už se těším až se s ním pořádně rozjedu. Zároveň chci pokorně sledovat kroky mých vzorů, takže budu mít neustále v mysli cílovou čáru."

Jak již nastínil Chris Ingram, není prvním Britem, spojeným se značkou Peugeot v posledních letech, neboť jeho předchůdci byli Richard Burns a Kris Meeke. První jmenovaný svou kariéru započal za volantem francouzského vozu v domácím mistrovství aby se postupně probojoval až k zisku titulu mistra světa, druhý jmenovaný naopak zářil v IRC, kde s vozem Peugeot 207 S2000 v barvách ostrovního importéra dosáhl na celkové vítězství v sezóně 2009. Ale teď je pilotem Ingram a tento pilot z Manchesteru má před sebou naplánovány ještě tři starty, kde se bude snažit splnit si svůj cíl, vítězství v JERC.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!