Pirelli na Barum Rally nezklamalo

Pirelli Pohár pokračoval i na nejvýznamnější české rally – Barum Czech Rally Zlín a pneumatiky Pirelli uspěly i v absolutní klasifikaci.

Barum Czech Rally je nejvýznamnější automobilovou soutěží v České republice. Pravidelně se zde setkávají účastníci domácího šampionátu s účastníky mistrovství Evropy v rally a s regionálními závodníky. Právě mezi "evropany" a závodníky z regionálních šampionátů je zastoupení pneumatik Pirelli procentuálně vyšší, než je tomu v České republice. Pneumatiky Pirelli se tak objevily na vozech soutěžících v absolutní špičce, i na vozech napříč celým startovním polem až po historické automobily. A Pirelli se na Barum Rally dařilo, což potvrzuje i absolutně čtvrté místo domácí posádky Jaroslav Orsák – David Šmeidler se Škodou Fabia S2000. Pneumatiky Pirelli obouval i soutěžní Peugeot 208 T16 vítězů jedné soutěže mistrovství Evropy, Portugalců Bruna a Carlose Magalhase, kteří na Barum Czech Rally Zlín obsadili po problémech nakonec desáté místo.

V rámci hodnocení Poháru Pirelli v Mezinárodním mistrovství České republiky v rally byli nejrychlejší posádkou Marcel Tuček s Petrem Dufkem se Subaru Impreza Sti. Těm v celkovém hodnocení MMČR třídy tři patřilo čtvrté místo a v Pirelli Poháru byli ve třídě nejrychlejší. Druzí ve třídě 3 v Poháru Pirelli skončili Tomáš Růžička s Radimem Strnadem s Mitsubishi Lancer EVO IX. Třída 6 přinesla dramatické souboje hbitých dvoukolek R2, a diváky během celé Barum Rally tento boj velmi bavil. Ve třídě v hodnocení MMČR i v poháru byli nejrychlejší posádkou Václav Dunovský s Jiřím Strossem s Peugeotem 208 R2. Organizátoři Poháru Pirelli k tomuto cennému úspěchu posádce gratulují!

Vlastimil Hodaň s Františkem Poláčkem dojeli se Škodou Felicia KIT ve třídě 7 na skvělém druhém místě a na "Pirellkách" byli nejrychlejší. Třída 9, která představuje jedno z nejdostupnějších závodění většinou s atmosférickými Hondami Civic Vti, se na Barum Rally stala v Poháru Pirelli kořistí posádky Milan Obadal – Ivo Vybíral. Tato posádka se tak aktuálně dostala do čela hodnocení Poháru Pirelli.

O vítězích Poháru Pirelli se bude rozhodovat na Rally Příbram, která začátkem října Mediasport Mezinárodní mistrovství České republiky uzavře. Šanci na vítězství v Poháru Pirelli má hned několik posádek, tak sledujme, kdo bude nejúspěšnější a odnese si finanční prémii za umístění v Poháru Pirelli.

Více informací o Poháru Pirelli a o soutěžních pneumatikách Pirelli vám podají pracovníci firmy Motorsport, spol.s r.o.,na telefonu 724 208 808 nebo na mailu kominek@motorsport.cz či podhajsky@motorsport.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!