Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
5. 9. 2014 21:03 − 2474× − 1

Craig Breen zkusí oživit mistrovské naděje na Kypru

Když už Peugeot 208 T16 fungoval, tak pro změnu vyrobil chybu pilot a ani Barum Czech Rally Zlín nepřinesla vylepšení bodového konta.

Letošní sezóna za volantem nového Peugeotu 208 T16 se doposud nevyvíjí zrovna dle představ Craiga Breena. Ve svém druhém roce v pozici továrního jezdce značky Peugeot chtěl útočit na zisk titulu Mistra Evropy a vylepšit tím tak loňské třetí místo, ale kromě vítězné premiéry na Rally Akropolis ještě nespatřil cíl. Naposledy tomu tak bylo na Barum Czech Rally Zlín, kde musel po RZ4 odstoupit na následky havárie, při níž ven a trefil stromek. K trojici nul na bodovém kontě za technické problémy tak ve Zlíně přidal nulu zaviněnou havárií. Aby alespoň trochu oživil šance na zisk titulu, bude Craig Breen startovat i na nadcházejícím evropském podniku na Kypru, kde by měl být jediný s novou P208 T16.

I přesto, že nyní na vedoucího Esapekku Lappiho ztrácí 53 bodů, snaží se Breen na situaci dívat s nadhledem: "Poslední dva šampionáty, které jsem vyhrál, to bylo napnuté až do poslední chvíle, takže jsem v situaci, kterou znám," připomíná Breen zisk titulu v SWRC a WRC Academy, kde to pokaždé byl boj až téměř do posledních metrů a krátce se ještě vrací k Barumce: "Měl jsem tam vyhrát, znova by to udělalo šampionát dramatičtější. Před startem jsem byl ohromně nažhavený, protože to byl nějaký čas od doby, kdy jsem v P208 T16 seděl naposled. Jsem velmi zklamaný z havárie, je to smutné jak pro mě, tak pro všechny v týmu. Měli jsme rychlost potřebnou k vítězství."

Avšak na kdyby se v rallysportu nehraje a Craig Breen teď má tři podniky na to, aby dokázal téměř nemožné. Smazat ztrátu na tovární Škodovky, která se zdá být obrovská a pilot na všech zbývajících soutěžích bude muset pomýšlet pouze na vítězství. "Jsem zklamaný, ale musíme se dívat kupředu," uzavírá Ir optimisticky. Závěrem jenom doplňme, že Kyperská rally je na programu za dva týdny a kromě nevelké evropské konkurence budou na startu stát i účastníci Blízkovýchodního mistrovství.

Komentářů celkem: 1
5. 9. 2014 22:33
0 0
Myslím že to bude ještě zajímavé.Lappi to teď několikrát neustál,Pažouti několikrát techporuchy.Na Kypru Škodula nejede.Tak se nechám překvapit.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!