9. 9. 2014 20:43 − 1721× − 0

Tapio Laukkanen zpátky na trati

Rumunský šampionát láká v posledních letech na start spoustu zajímavých jezdců ze zahraničí.

Rumunský šampionát láká v posledních letech na start spoustu zajímavých jezdců ze zahraničí a nejinak tomu bylo i v předposledním podniku této sezóny. Na start organizátoři přilákali finskou legendu Tapia Laukkanena, který už dlouhou dobu v soutěžním voze neseděl. Pro šotolinovou soutěž dostal k dispozici Subaru Impreza Sti N14 a s ním mohl naplno ukázat svůj finský létající styl. Na rychlostních zkouškách za vítězem nakonec zaostal o nicotné čtyři desetinky, což byl od pětačtyřicetiletého Fina bezesporu výborný výkon. Jeho konto ale „obohatila“ desetisekundová penalizace za zdržení v servisu po opravě zapříčiněné poruchou brzd, a Laukkanen tak spadnul na třetí místo. Dalším veteránem na rumunských tratích je Francois Delecour, který tam i letos bojuje o mistrovský titul a s předstihem jej mohl získat již nyní v předposlední soutěži.

Francouz na šotolinu vyrazil se Subaru Impreza Sti N14 a hned na začátek vyhrál čtyři z prvních pěti zkoušek. Následně ale poškodil tlumič a ztratil dvacet sekund. Tím ovšem jeho trápení neskončilo, záhy se objevily ještě problémy s motorem. Po předposledním testu Delecour spadnul na druhé místo a v tom posledním pak přišel o další tři pozice a na zisk titulu si ještě bude muset počkat. Raliul Iasului Cotnari se moc nepovedla ani Tempestiniům. Otec Marco se za volantem Fordu Fiesta R5 trápil s neposlušnou elektronikou a skončil až jako šestý. Jeho syn Simone absolvoval dvě zkoušky první etapy bez pravé přední brzdy Peugeotu 207 Super 2000 a nakonec dokázal vybojovat alespoň čtvrté místo. Při smůle soupeřů dokázal zopakovat výborný výsledek z úvodního podniku Dan Girtofan, když svou Škodu Fabia Super 2000 umístil na druhou příčku. Po dvou stříbrech konečně až na zlatý stupínek vystoupal Edwin Keleti, jehož Ford Fiesta R5 oproti tomu Tempestiniho fungoval bez větších problémů. Keleti se tím přiblížil vedoucímu Delecourovi a udržel si teoretické šance na zisk titulu až do závěrečné soutěže.

Výsledky této soutěže rumunského mistrovství na těchto stránkách.

Stav rumunského šampionátu: 1. Delecour 117, 2. Keleti 93, 3. Girtofan 91,2, 4. S. Tempestini 56,6, 5. Barbu 55, 6. Marisca 33,4

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!