8. 9. 2014 14:51 − 2545× − 1

Přípravy na Humpolec běží na plné obrátky

Startovní listina na poslední soutěž ČMPR se zběsilým tempem naplňuje.

Startovní listina na poslední soutěž ČMPR se zběsilým tempem naplňuje. V tuto chvíli je již přihlášeno bezmála 90 posádek, přičemž celková propustnost trati je 100 závodních vozů. Na start se, jak je letos obvyklé, chystá i mnoho posádek polské národnosti.

Na internetových stránkách Autosportu MIPELL je průběžně doplňován soupis přihlášených posádek, nejedná se však o startovní pořadí. Posádky budou seřazeny po uzavírce přihlášek (pondělí 15.9.) podle umu a rychlosti, pokud možno tak, aby se na trati zbytečně nedojížděly. Mezi přihlášenými nechybí většina kandidátů na přední příčky absolutního pořadí, tradiční favorité jednotlivých tříd a mezi předjezdci mimo jiné uvidíte bývalého závodníka mistrovství České republiky Miroslava Sedláka, který tentokrát usedne za volant Škoda Fabia RS, nebo stejně jako na Rallye Železné hory Karla Macka s Porsche 911 GT3.

Časový rozvrh pro závodníky začíná už v pátek 19.9. v 9 hodin, kdy budou administrativní přejímky, seznamovací jízdy, následně technická přejímka, slavnostní start a v sobotu 20.9. v 8 hodin odstartuje ze servisní zóny posádka se startovním číslem 1.

Rychlostní zkoušky se skládají přibližně z 99% asfaltu a 1% tvoří nezpevněný povrch. RZ 1 bude náročnější na techniku a závodníci si zde docela zakroutí volantem. RZ 2 bude rychlejší a spíše prověří sílu závodních vozů. Na rychlostních zkouškách bude postaveno celkem 12 retardérů, které mají především bezpečnostní funkci. Tři retardéry jsou přírodního typu a trať spíše zpestřují.

„Trochu se obáváme, že na administrativní přejímce se bude opět tvořit velká fronta a posádky budou dlouho čekat, než přijdou na řadu a následně než budou moci začít s tréninkem. Proto touto formou posádky vyzýváme, aby ještě doplnily chybějící údaje v přihláškách, na přejímku si připravily doklady totožnosti, pojistné smlouvy (sportovní úrazové pojištění), SPZ doprovodných vozů, kdo neuhradil se startovným pojištění odpovědnosti, tak 1000,-Kč a dostavily se pokud možno v úplném složení (řidič a spolujezdec). Díky tomu se přejímka nebude zbytečně protahovat. Za toto předem děkujeme,“ posílá posádkám za pořadatele vzkaz Lucie Mráčková.

Komentářů celkem: 1
9. 9. 2014 05:571
0 0
Moc se k vám těšíme smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!