Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 9. 2014 16:15 − 2467× − 0

Mikko Hirvonen by chtěl ještě zabojovat

Finský jezdec je frustrován tím, že v posledních měsících není schopen bojovat o absolutní vítězství v soutěžích.

Mikko Hirvonen již patří mezi dlouholeté účastníky světového šampionátu a u jeho jména se skví i několik vícemistrovských titulů (4x), které získal v sezónách, kdy nejprve bojoval proti Sebastienu Loebovi v barvách Fordu a posléze další absolutní stříbro přidal jako Francouzův parťák u Citroenu v roce 2012. Avšak již delší dobu se zdá a letošek to jenom potvrzuje, že Fin má roky nejlepších výkonů za sebou a letos je rád, pokud se přiblíží stupňům vítězů, protože jeho maximem je 2. příčka z Portugalska, jinak na pódiu letos vždy chyběl. Na doposud posledních dvou soutěžích ve Finsku a Německu dojel shodně na 5. pozici a zejména v jeho domovině od něj mnozí očekávali více.

"V Německu, stejně tak ve Finsku, jsem byl v mnoha místech spokojený s mou jízdou. Myslím si, že jsem velmi blízko tomu, abychom z auta dostali úplné maximum, ale nedaří se toto tempo držet po celou dobu soutěže," zamýšlí se nad svou jízdou Mikko Hirvonen a pokračuje, "v některých ohledech, například ve Finsku, byly zkoušky, kde jsem cítil, že jedu na absolutním limitu, ale tak to musí být po celou dobu, jestliže chci bojovat o stupně vítězů."

K formě Mikka Hirvonena se vyjádřil i šéf M-Sportu Malcolm Wilson, který si myslí, že si jeho svěřenec nemohl například ve Finsku svou jízdu užívat. To však Fin popírá: "Neřekl bych, že jsem si řízení neužíval. Užíval jsem si to a také mě bavila jízda na plný plyn v lesích, ale rád bych bojoval o lepší příčky. Chci být blíž čelu soutěže, ale kluci od Volkswagenu to dělají frustrující. To je v tuto chvíli nevýznamnější." Finský pilot zároveň s optimismem vzhlíží k nadcházející Australské rally: "Stejně jako vždy jsem odhodlaný v Austrálii předvést to nejlepší. Pokusím se předvést maximum s autem, co mám k dispozici. To je vše, co mohu udělat."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!