Dolů a zase nahoru

Po pačejovské rally, kde Hladíka s Krajčou zradila poloosa, následovala úspěšná bitva ve Vyškově.

Po pačejovské rally, kde Hladíka s Krajčou zradila poloosa, následovala úspěšná bitva ve Vyškově.

V Pačejově jste vinou prasklé poloosy museli odstoupit z prvního místa ve třídě a druhého absolutně. Jak probíhala příprava vozu na Vyškov?

Ano, odstoupení nás hrozně moc mrzelo, ale technice ani materiálu se poroučet nedá a poloosa si prostě řekla, že končí a bylo hotovo. Chtěli jsme v Pačejově udělat maximální výsledek, ale bohužel… Bylo jasné, že tudy cesta nevede, takže před Vyškovem jsme namontovali nové poloosy a klouby. Dále auto prošlo důkladnou revizí, která odhalila ještě nějaké drobné nedostatky, které se naštěstí stihli odstranit, ale bohužel už nezbyl čas, abychom auto před Vyškovem alespoň krátce odzkoušeli.

Začátek samotné soutěže nebyl podle představ?

První zkouška, na které jsme se chtěli rozjet, byla po havárii zrušená a následoval těžký Kuchlov. Tahle vložka měla náš největší respekt a čas tomu odpovídal. Na ráno jsme obuli měkčí gumy, a to nebylo úplně správně, protože v závěru trojky se už auto nedalo moc dobře řídit. V prvním servisu jsme přezuli a bylo to hned lepší. Na Račické jsme sice ještě prodali šotolinu i následný skok, abychom nechytili defekt a neublížili autu, ale potom jsme zatroubili k útoku a po druhém Kuchlově šli díky Jirsově defektu do čela. Vynikající čas se nám povedlo zajet i na RZ 6 a do druhého servisu jsme přijížděli na prvním místě absolutně s náskokem téměř čtvrt minuty.

Snažili jste se v závěru jet naplno nebo stačilo hlídat zmiňovaný náskok?

Bylo to tak půl napůl. Mitfára mě před každou vložkou upozornil na místa, kde bychom mohli mít problém a kde je potřeba dávat pozor. To se mi hrozně líbilo, a i když Ondra začíná, je na něm spolujezdecký progres dobře viditelný. Po projetí cílem poslední vložky jsme měli oba velikou a hlučnou radost a chválili jsme swiftíka, že nám vydržel a dovezl nás k dalšímu vítězství v absolutním pořadí poháru. Přiznám se, že dostal i pusu na střechu a čeká ho i nový olej – pochopitelně MOGUL.

Pomalu se blíží závěr sezóny, který bude pro vás celkem hektický, jak vidíte vaše šance na zisk titulu v absolutním pořadí?

Tohle zatím nijak zásadně neřešíme. V první řadě máme za úkol získat titul ve třídě.

Pokud sezóna dopadne podle představ, zůstanete v poháru nebo se vrátíte do mistráku?

Na to je těžké odpovědět. Pokud se nám povede vyhrát, nebude už pro nás v poháru ani v MČRHA o co závodit. Já závodění miluju, ale musím už k němu mít i určitou motivaci. Například jiné tratě, jiné soupeře nebo třeba jet s jiným vozem. Prostě něco, abychom nepřešlapovali na místě a mohli se zase posunout někam dál.

V současné době velice intenzivně pracujeme na konkrétní podobě příští sezóny. Vzhledem k tomu, že jsme závislí na našich partnerech, nemůžeme nic určitého prozradit. Nejde o to, že nechceme, ale sami zatím nevíme, co se z našich plánů podaří domluvit a zrealizovat.

Foto: Tomáš Kaňa, Tomáš Brázdil

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!