Rallye Liezen – komentář

Rakouský šampionát již zná svého mistra a nutno říct, že ani letos do seznamu žádné nové jméno nepřibylo.

Rakouský šampionát již zná svého mistra a nutno říct, že ani letos do seznamu žádné nové jméno nepřibylo. Podvanácté se z tohoto triumfu radoval Raimund Baumschlager. Na předposlední podnik ve Štýrsku už tedy vůbec cestovat nemusel a původně to ani v plánu neměl. Na vině ovšem nebyla jeho nechuť startovat, nýbrž nedostatek volných aut stáje BRR. S jednou Fabií Super 2000 v Košicích startoval Norbert Herczig, druhou měl na rakouskou soutěž zamluvenou Mario Saibel a třetí Jihoafričan Henk Lategan. Ten si ale před soutěží zlomil ruku a jeden vůz tedy zůstal volný. Baumschlager se tak mohl na tratě úplně nové soutěže Rallye Liezen přeci jen vydat. Soutěž nahradila v kalendáři ARBÖ Rallye Steiermark a posádkám nabídla nejen krásné staré úseky této soutěže, ale i neméně krásné novinky. Pořadatelství se ujal někdejší mistr PWRC Andreas Aigner a hned s prvním ročníkem udělal velký dojem.

Hermann Neubauer v předešlém podniku rozbil Ford Fiesta Super 2000, který letos po rakouských cestách vodí, a do Štýrska si musel obstarat náhradní vůz. Volba padla na Peugeot 208 T16 R5 italské stáje Friulmotor. S ním ale tempu nejrychlejších borců i kvůli příliš tvrdému nastavení podvozku a problémům s turbem nestíhal, a když už se po problémech soupeřů dostal výš, musel v RZ 11 kvůli poruše diferenciálu odstoupit. Letošní neskutečná smůla Neubauera ani v předposlední rally stále ještě neopustila. Do potíží se v sobotu dostal i Saibel, když urval u Fabie kolo. Do hry se pak ale vrátil, do cíle dojel třetí a zajistil si tím pozici letošního vicemistra. O šanci na tuto příčku přišel Gerwald Grössing, který i tentokrát startoval za volantem vozu Ford Fiesta R5 a dojel do cíle jako druhý nejrychlejší. Naprosto dominantní vítězství po nejrychlejších časech ve všech testech ve Štýrsku zaznamenal Baumschlager, čímž jen potvrdil svou mistrovskou formu. Do top ten se při druhém startu dokázal prodrat syn Toshihiro Araie Hiroki za volantem Subaru Impreza Sti stáje Manfreda Stohla.

Výsledky této rakouské rally je možné si prohlédnout na ewrc-results.com

Stav šampionátu: 1. Baumschlager 148, 2. Saibel 92, 3. Grössing 61, 4. Mayer 58, 5. Brugger 28, 6. Zupanc 27, 7. Danzinger 25, 8. Kubica 23

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!