15. 9. 2014 21:48 − 2020× − 0

Divácké tipy na Rallye Humpolec

Rallye Humpolec začne již v pátek 19. září slavnostním startem na Humpoleckém Horním náměstí.

Seznam přihlášených zaplněn, tratě připraveny, mapy a harmonogram zveřejněny. Takový je nyní stav příprav posledního podniku letošního ČMPR. Zbývají informace pro diváky a ty přinášíme právě nyní.

Rallye Humpolec začne již v pátek 19. září slavnostním startem na Humpoleckém Horním náměstí, který bude spojen s představením startujících posádek. Zájem o start na posledním dílu Českomoravského poháru rallye byl enormní, seznam přihlášených je zcela naplněn, ještě o víkendu byly některé posádky dokonce v pozici náhradníků.

Po pátečním slavnostním startu čekají v sobotu na posádky i diváky dvě rychlostní zkoušky, které se pojedou čtyřikrát. Na těch je připraveno celkem pět diváckých míst. Na rychlostní zkoušce č. 1 bude první divácké místo kousek za startem nad Želivem v ostré kose z úzké cesty na hlavní silnici, diváci zde budou moci stát na vyvýšeném poli nad silnicí a budou mít dobrý rozhled na příjezd závodních vozů, jejich průjezd složitou odbočkou a mohou hodnotit i následující rozjezd do kopcovitého úseku rychlostní zkoušky. Toto místo lze označit za nejlepší divácký tip z celé soutěže a je na něj snadný přístup, když se v Želivi odbočí směr Sedlice.

Divácké místo bylo určeno také v obci Sedlice, kde sice diváci neuvidí soutěžní vozy tak dlouho, ale je zde umístěn zajímavý retardér. Jedná se o náměstíčko a auta sem budou přijíždět z úzké cesty mezi domy. Na tomto místě je i malá místní hospůdka, kde se budou moci diváci občerstvit. Na toto místo je přístup z obce Svépravice, kam se diváci dostanou přes Želiv.

Na rychlostní zkoušce č. 2 je první divácké místo v obci Lhotice s přístupem od Petrovic. Cesta je sice rozbitější cestě, ale dobře průjezdná. V této divácké lokalitě je přírodní retardér, objezd travnatého ostrůvku křižovatky a následně průjezd po úzkém mostku, který je také dobře viditelný. Diváci budou moci stát na vyvýšeném místě nad silnicí, kde se nachází i pár laviček.

Další místo hodné doporučení je i velká křižovatka mezi obcemi Lhotice a Lhotka, kde budou vyskládané balíky slámy, které zde utvoří retardér a zúžení cesty pro závodní jezdce. Je zde dostatek místa a diváci budou stát vlevo od příjezdové cesty od Lhotic, kde je vyvýšená plocha pole. Příjezd je buďto přes Želiv, Křelovice a Senožaty, nebo z Humpolce na Koberovice a odbočit směr Lhotka a Lhotice.

Poslední divácké místo je ostré odbočení v obci Jiřice, kde ale není kapacita pro diváky moc veliká a očekává se zde velké množství místních diváků. Diváci zde také budou stát spíše dále od rychlostní zkoušky a za stromy, je tak na zvážení každého, zda se do Jiřic vypraví. Pozitivem je ale snadná dostupnost přímo z Humpolce, kde je v autokrosovém areálu umístěna servisní zóna.

Vzkaz divákům za pořadatele pak posílá Lucie Mráčková: „Chtěla bych diváky moc požádat o slušné a ohleduplné chování k místním občanům, parkujte tak, abyste nikoho neomezovali, uklízejte si po sobě odpad, nevyhledávejte nebezpečná místa k pozorování závodu a hlavně vždy uposlechněte pokynů pořadatele. Doufám, že nás všechny čeká příjemný motoristický zážitek.“

Časový harmonogram, mapy i seznam přihlášených najdete na www.autosportmipell.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!