Mise v Austrálii splněna. Všechny vozy Hyundai v cíli.

Hyundai Shell World Rally Team dosáhl svého hlavního cíle na své premiérové Rally Austrálie.

Hyundai Shell World Rally Team dosáhl svého hlavního cíle na své premiérové Rally Austrálie. Všechny tři vozy Hyundai i20 WRC se umístily v první desítce. Hayden Paddon se spolujezdcem Johnem Kennardem dojel šestý, týmová jednička Thierry Neuville se spolujezdcem Nicolasem Gilsoulem sedmý a domácí Chris Atkinson společně se Stéphanem Prevotem uzavírali první desítku.

„Z našeho vystoupení mám dobrý pocit. Během víkendu jsme provedli na voze několik úprav a bylo to znát, v pozitivním slova smyslu. Nasbírali jsme cenné zkušenosti a od naší poslední rallye ve Finsku jsme zase o kousek dál,” poznamenal Hayden Paddon.

Thierry Neuville má za sebou další velmi dobrý výkon. Po pátečních problémech se postupně propracoval až na konečnou sedmou pozici, v předposlední rychlostní zkoušce byl dokonce třetí nejrychlejší. „Povedl se nám poslední den. Snažili jsme se užít si trať a mezi jednotlivými erzetami ještě malinko vylepšili výkon auta. Byla to pro nás velmi cenná zkušenost a myslím, že jsme při naší premiéře v Austrálii předvedli slušný výkon,” uvedl Thierry Neuville.

Australan Chris Atkinson dokončil svůj domácí podnik na desátém místě a pomohl tak týmu Hyundai nabrat zkušenosti s chováním vozu na šotolině, které se budou velmi hodit do příští sezóny. „Bylo pro nás důležité dovést auto do cíle, abychom byli schopni sebrat co nejvíce poznatků o chování vozu. Moc si vážím reakcí publika, které bylo úžasné. Bohužel, ze začátku jsem se nemohl dostat do správného tempa, a to ovlivnilo i zbývající dny, kdy už se mi ale jelo mnohem lépe. Je skvělé, že všechny naše vozy dokončily tuto náročnou rallye,” dodal Atkinson.

Šéf týmu Hyundai Michel Nandan uvedl: „Chci moc poblahopřát Haydenovi k jeho vůbec nejlepšímu umístění v seriálu WRC. Předvedl bezchybný, vyzrálý výkon. Po úspěchu v Německu jsme věděli, že zde v Austrálii bude vše jinak a jsem rád, že se nám povedlo dovézt všechna tři auta do cíle. Byla to naše první australská rallye a nasbírali jsme zde velmi cenné zkušenosti. Nezbývá než pogratulovat týmu Volkswagen ke skvělému výkonu a k zaslouženému titulu.”

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!