Okruhové tituly Duck Racing již má. Teď ten ve sprintrally!

Dva týdny po vyškovské rally se opět rozbíhá Mistrovství České republiky ve sprintrally.

Dva týdny po vyškovské rally se opět rozbíhá Mistrovství České republiky ve sprintrally. Dějištěm pátého sprintového podniku bude Šternberk.

Do města v podhůří Jeseníků, ze kterého motorsport doslova dýchá na každém kroku, míří pražský tým Duck Racing v plné sestavě.

V naprosté pohodě přijede do Šternberka závodící šéf týmu Petr Kačírek. Ten totiž uplynulý víkend na brněnském autodromu oslavil nejen týmovou obhajobu vytrvalostního titul v závodech na okruzích, ale především vybojoval svůj premiérový titul ve sprintech. Pro Petra Kačírka s Jaroslavem Jugasem se tak bude jednat o velmi příjemné rozptýlení před velkým mexickým dobrodružstvím, kterým bude v polovině října legendární mexická soutěž La Carrera Panamericana.

Naopak velké soustředění bude panovat v Subaru s číslem 10. Lumír Firla se Zdeňkem Jůrkou jedou o titul ve třídě 3 a na průběžně prvního Martina Březíka chybí orlovskému jezdci pouhých 11 bodů. Dvě soutěže před koncem sezony je tak všechno stále otevřeno a stát se může cokoliv.

Velkou novinkou, kterou si jezdci ještě před samotným startem soutěže velice pochvalují je zařazení legendární vrchařské tratě Ecce Homo do samotné soutěže. Rallyové speciály se tam naposledy proháněly před třiceti lety, o to jedinečnější tato soutěž bude.

„Já už prakticky nemám o co bojovat, ale i tak se do Šternberka těším. Pojedeme uvolněně a budeme chtít bavit sebe a diváky. Věřím, že tentokrát nebude stávkovat technika a my si užijeme krásnou soutěž. Lumír stále bojuje o titul, takže ho podpoříme, jak jen to bude možné,“ řekl Petr Kačírek.

„Jeseníky mám v oblibě. V minulosti jsem zde dokázal zvítězit a byl bych hrozně rád, kdyby se mi to podařilo i letos. Hodně by mi to pomohlo v honbě za titulem. Mám velkou radost, že organizátoři letos do soutěže zařadili legendární Ecce Homo, myslím, že potěšili nejen hodně jezdců, ale také fanoušky,“ dodal Lumír Firla.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!