22. 9. 2014 11:01 − 1419× − 0

Yagiz Avci zůstává doma nadále bez vítězství

Yagiz Avci v zimě opustil řady mistrovské turecké stáje Fordu a zakotvil v týmu Toksport a k dostal Mini.

Yagiz Avci v zimě opustil řady mistrovské turecké stáje Fordu a zakotvil v týmu Toksport a k dispozici do boje o další domácí titul dostal Mini Super 2000. S ním ve třech případech z pěti odjetých soutěží bojoval o vítězství, ale pokaždé mu k němu pomyslný poslední krůček scházel. Tři pódiová umístění mu zajistily alespoň průběžnou druhou příčku v hodnocení šampionátu. Ve vedení se drží jako obvykle zástupce Fordu, z dvojice Orhan Avcioglu a Murat Bostanci si lépe vede druhý jmenovaný. Bostanci vyhrál čtyři rally a neohroženě kráčí za ziskem premiérového titulu.

Na šotolinových tratích Ford Otosan Kocaeli Rally začal nejrychleji, když vyhrál úvodní trojici zkoušek a až do sedmého testu se držel ve vedení. Následně se ale nevyhnul chybě, udeřil do skály a poškodil svou Fiestu Super 2000. Než se dokázal Bostanci dostat do cíle testu, ztratil přes 3 minuty a propadl se až na čtvrtou pozici. V závěru soutěže si tak musel pořádně pospíšit a pokusit se vybojovat alespoň nejnižší pódiový post. Fatih Kara za volantem stařičkého Fiatu Punto Super 2000 mu nakonec podlehnul, ale po několika nevydařených soutěžích byl jistě rád alespoň za zdárné dojetí do cíle. Do vedení se po Bostanciho chybě vyhoupnul Avci, ovšem útoku druhého jezdce Fordu nedokázal vzdorovat dlouho. Ani tentokrát pilot Mini nezlomil letošní prokletí a s nicotným odstupem 9 sekund souboj o vítězství prohrál. Čerstvě devětadvacetiletý Avcioglu v Kocaeli zaznamenal druhý úspěch v domácím mistrovství a dotáhnul se dva body za druhého Avciho v průběžném hodnocení mistrovství.

Výsledky soutěží tureckého mistrovství naleznete na těchto stránkách.

Stav tureckého šampionátu: 1. Bostanci 103, 2. Avci 87, 3. Avcioglu 85, 4. Cukurova 73,2, 5. Alpaslan 64,4, 6. Soylu 63,4

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!